Ünnepelt az Élet a lélekben imacsoport

2023. augusztus 25., péntek, Nyílttér

Több százan gyűltek össze augusztus 16-án a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban, ahol az Élet a lélekben imacsoport megalakulásának 29. évfordulója alkalmából ünnepi találkozót tartottak.

  • Fotó: Palkó Gy. Tibor
    Fotó: Palkó Gy. Tibor

Az imacsoport a Szent József-plébánián, Szabó Lajos plébános támogatásával, Bajcsi Tibor vezetésével alakult meg 1994. augusztus 17-én, és – Istennek hála – azóta már 35 különböző településen van Élet a lélekben plébániai imacsoport, amely a társadalom lelki szomjúságára próbál választ adni a Szentlélek vezetésével.

A szentségimádással kezdődő találkozó a hála szavai­val és Isten dicsőítésében telt. Ezt követően a szentmisén Takó István helyi plébános kiemelte az irgalmasság fontosságát és a közösség megtartó erejére hívta fel a figyelmet. ,,Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt.19,20) Jézus Krisztus áldozatába kapcsolódva kifejeztük önátadásunkat, amely átalakító hatással lehet életünkre. Tanúságtételek hangzottak el, amelyekben a résztvevők bizonyságot tettek személyes tapasztalatokról, szabadulásokról és gyógyulásokról, ahogy Krisztus átformálta életüket.

Az est hátralevő részében az elkötelezettek a jelenlevők egyéni kéréseiért, személyes problémáiért imádkoztak, mert a Szentírásban is erre kapunk megerősítést: „Minden gondotokkal forduljatok hozzá, mert neki gondja van rátok.” (1Péter 5,7)

A zenei szolgálatot a Fénysugár együttes végezte. Bajcsi Tibor Isten dicsőítésében fejezte be az ünnepi találkozót: hálát adott azért, hogy Isten eszközei lehetnek ebben a szolgálatban, és kérte a kegyelmet, hogy tovább is Isten dicsőségére szolgálhasson az egyházban.

Sepsiszentgyörgyön a Szent József-plébánián kedden este negyed nyolctól, a Krisztus Király-templomban szerdán este hét órától tartják a találkozókat, amelyek ökumenikus jellegűek. A találkozókon van tanúságtétel, betegekért való közbenjáró ima és dicsőítés, amelyeket az eletalelekben.ro honlapon élőben is lehet követni vagy később visszahallgatni.

Péter Kinga

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-08-25: Közélet - Demeter Virág Katalin:

A biciklisáv nem parkoló

Ellenőrzi a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség a megyeszékhely bicikliútjainak rendeltetésszerű használatát, miután több jelzést is kaptak arra vonatkozóan, hogy a járművezetők parkolásra használják a kijelölt sávot.
2023-08-25: Irodalom - :

Élő emberek ornamentumok helyett (Háromszéki Olvaskola)

Kali Ágnes legújabb verseskötetéről
Mintegy öt éve, 2018-ban jelent meg a költő első kötete, az Ópia, mely hamar feltűnést keltett, megérdemelten. Huszonkét évesen ritkán ír valaki olyan verseket, melyek már-már készek, hiszen mindig akad valamifajta vajúdás erre vagy arra, eltarthat ez évekig. Nem siette el a költő az újabb megmutatást, következő kötete idén jelent meg, az ötéves elmúlás sokat faragott rajta, a Megvakult angyalok sikeresen köti össze az akkori költői ént a jelenlegivel.