KézdivásárhelyKözművesítik a Kanta utcát

2023. augusztus 30., szerda, Közélet

Hosszas szünet után felvette a munkát a víz- és a csatornahálózat rehabilitálásával, illetve bővítésével megbízott cég a Kanta utcában. A vállalkozás a Szentháromság-plébánia környékén dolgozik. Az utcát idén nem fejezik be, mindössze járhatóvá teszik. Ugyanakkor két másik utca teljes felújítását ütemezték be, és az udvarterek kockakövezése is folytatódik.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A Hidrotran kivitelező cégnek idén az úgynevezett Robbantósig kell befejeznie a munkát a Kanta utcában. Az oroszlánrészen – a Nepomuki-kápolnától a kézdiszentléleki letérőig tartó szakaszon – túl vannak, még pár száz méteren kell lefektetni az új csöveket.

Bokor Tibor polgármestertől megtudtuk: nagy a csúszás, a cég sokáig elhagyta a terepet, pár hete vették fel újra a munkát. Ez a Kanta utca burkolatának a felújítását is hátráltatja, jóllehet, egy másik vállalkozással megvan az erre vonatkozó szerződésük. „Annyit tudunk idén tenni, hogy a kápolnától a letérőig felszedjük a kockakövet, alapozzák az utat, hogy járhatóvá lehessen tenni. Az aszfaltozásra idén már vélhetően nem kerül sor” – magyarázta a polgármester.

Két másik munkálatnak kell a napokban elkezdődnie. „A Szacsvay János utcában a gázszolgáltatónak el kell végeznie a rácsatlakoztatásokat az új csövezetre, ezt követően kezdődik az út teljes felújítása a postától a Béke utcáig. Ugyanakkor, amint a rendőrségtől megkaptuk az engedélyt, a Mihai Eminescu utcában is megkezdődik a felújítás. Ezt a két munkálatot idén be kell fejezni” – mondotta Bokor Tibor.

Egy másik vállalkozás az udvarterekben dolgozik, múlt héten a 12-es udvartérben rakták le az új kockakövet. A polgármester nem túl derűlátó a haladást illetően, az eleve drága építőanyag ára nagyon megemelkedett – a kockakő számít a legdrágább burkolóanyagnak –, idén mindössze pár utcácska újraburkolására lesz pénze a városnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-08-30: Kármentő - László Zsuzsa:

Gondolatok az augusztusi kánikulában

Ájultan pihegünk az augusztusi kánikulában, aki csak teheti, napközben nem jár ki a házból, bár este is csak kicsivel jobb. Ilyenkor kellene mindenkinek a víz közelsége, hogy elviselhető legyen a majd negyven fok. De hát naponta többször is be lehet állni a hideg zuhany alá, az idegrendszernek is jót tesz.
2023-08-30: Közélet - Iochom István:

Mozsika népzenei műhelymunka Csernátonban

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében vasárnap kezdődött és pénteken ér véget Felsőcsernátonban a Hanna Panzióban a XI. Mozsika népzenei műhelymunka, melynek hosszú távú célja a népzenénk, néptáncaink, népszokásaink megőrzése, éltetése és a nagyközönség körében történő népszerűsítése. Rövid távú célként a szervezők a népzene művelését, a népzene iránt érdeklődők továbbképzését, szakismeretük fejlesztését, valamint népzenei együttesek létrejöttének elősegítését tűzték ki.