Átcsempészett gyermekek

2023. augusztus 31., csütörtök, Család

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három emberrel szemben, aki idén januárban a román–magyar határon átcsempészett két eltűntként keresett gyermeket.

A vádirat szerint a rendőrjárőrök január 26-án állították meg és igazoltatták Csanádpalotán, a határ közelében a két gyermekkel sétáló vádlottat, aki sem a saját, sem a gyermekek személyazonosságát nem tudta hitelt érdemlően igazolni. Feladata az volt, hogy a nemzetközi körözési listán eltűntként nyilvántartott, uniós állampolgárságú gyermekeket a zöldhatáron átvezesse, és vádlott-társához kísérje, aki ezalatt egy járművel és a gyerekek nagyapjával együtt a közelben, Magyarországon várakozott arra, hogy a schengeni övezeten belül továbbszállíthassa őket.

A vádlottakat – köztük a megbízást adó nagyapát –minősített embercsempészés bűntettével vádolják – közölte az ügyész. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-08-31: Család - :

Drogteszt az iskolákban?

Nagyon aggasztónak nevezte kedden Klaus Iohannis államfő a kábítószer-fogyasztás elterjedését a fiatalok körében, hangsúlyozva, hogy az iskolai drogtesztek bevezetése is megoldás lehet a problémára.
2023-08-31: Család - :

Terápia (Személyes)

Szakorvosi rendelőkbe, sürgősségi osztályra, kórházba menni egyértelmű és teljességgel elfogadott módszer – a társadalom minden tagja számára – betegségek orvoslása céljából.