KézdivásárhelyÉpül a kórház tűzfala

2023. szeptember 1., péntek, Közélet

Sokak szerint indokolatlan, de tűzvédelmi előírások miatt a tűzoltóság ragaszkodik ahhoz, hogy egy védőfal épüljön a kézdivásárhelyi kórház főépülete és a felújított sebészet között; a munkálat javában zajlik. A dolog hátulütője, hogy rengeteg pénzbe kerül.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Bokor Tibor polgármester a július 20-i tanácsülésen arra kérte a testület tagjait, hogy ha „fájó szívvel” is, de szavazzák meg azt a tervezetet, amely egy tűzfal építését írja elő. „Több mint 800 ezer lejes munkálatról van szó, nem értek egyet vele, de a kezünk kötve van” – mondotta akkor az elöljáró, az önkormányzati képviselők pedig megszavazták a pénzösszeget. A kivitelező a napokban megkezdte a fal építését, mely a két épület közé ékelődik be.

A tűzoltóság korábban is előállt hatalmas összegbe kerülő javaslatokkal: egy másik épület esetében például azt kérték, hogy tűzálló ablakokat vásároljon az önkormányzat. Két ilyen speciális ablak ára 180 ezer lej – ennyi pénzért Kézdivásárhelyen már egy felújított garzont is lehet vásárolni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-09-01: Közélet - Fekete Réka:

Késik a kormánytízórai

Az új tanévben a korábbi heti három alkalom helyett mindennap kapnak tejet a rövid programú óvodások, valamint az elemi és a gimnáziumi osztályok diákjai Háromszéken – erről döntött keddi ülésén a prefektúra mellett működő illetékes megyei bizottság. A rossz hír ellenben, hogy az újabb négy évre szóló keretszerződésre vonatkozó kormányhatározat csak nem rég jelent meg, ami késlelteti a termékek beszerzését célzó versenytárgyalás kiírását, így már biztos, hogy tanévkezdéskor nem lesz tej, kifli, alma a gyermekek asztalán – tudtuk meg Henning Lászlótól, a megyei önkormányzat alelnökétől.
2023-09-01: Kármentő - Kuti János:

Vége a nyárnak

Most, hogy elszállt a nyár, vége van a nagy szabadságolásoknak, elkezdődhet a visszaállás a jól megszokott régi taposómalomba, de egy darabig még a nyári kirándulások emlékeinek felelevenítéséből lehet némi erőt meríteni.