Indul a jegyárusítás a Tamási Áron SzínházbanA lefoglalt jegyeket időben ki kell váltani

2023. szeptember 1., péntek, Közélet

Hétfőtől lehet jegyeket kapni a Tamási Áron Színház idei évadbeli előadásaira a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és a biletmaster.ro honlapon. A színház sajnálattal értesíti a közönséget, hogy az általános drágulási hullámot nem sikerült elkerülniük, de csak minimálisan, átlagosan 5 lejjel emelkednek az áraik. 

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Ennek megfelelően a bemutatóra szóló jegyek ára 35-ről 40 lejre, a standard jegyek ára 25-ről 30 lejre, a diákoknak és nyugdíjasoknak szóló kedvezményes jegyek ára 15-ről 20 lejre, a csoportos diákjegyek és szakmai jegyek ára 12-ről 15 lejre (három lejjel) emelkedik. A vidéki nézőknek szóló csoportos felnőttjegyek ezután 20 lejbe, a nagycsaládos jegyek pedig 10 lejbe ke­rülnek. 

Mindezek mellett, az elmúlt évadok gyakorlatához hűen lesznek drágább produkcióik is, azok előállítási költségének függvényében. Ilyen például a Chicago című szilveszteri ünnepi musical-előadásuk, melyre a jegyek szilveszter estéjén 120 és 100 lejbe kerülnek majd, vagy a Gyévuska című előadás, melyet az élő zenekar jelenléte miatt bemutatói áron, 40 lejes jegyárakkal tudnak csak műsoron tartani.

A színház vezetősége nyomatékosan felhívja a közönség figyelmét, hogy a jegyirodában lefoglalt jegyeket előadás előtt egy nappal ki kell váltani, az előadás napján a foglalás érvényét veszíti. Ezt az intézkedést azért vezetik be, mert általános gyakorlattá vált, hogy egyes nézők nem veszik át lefoglalt jegyeiket, így üres helyekkel futnak bizonyos előadások, miközben sokan szeretnének még előadást nézni.

Az új évadra szóló Mecénás bérletek is drágábbak lesznek, egy bérlet 650, kettő kedvezményesen 1200 lejbe kerül. A Mecénás bérletet Sepsiszentgyörgy azon tehetősebb polgárai számára hozta létre a színház, akik fontosnak tartják a helyi kulturális értékek támogatását, és készek áldozni is arra, hogy a térség egyik legfontosabb kulturális intézménye, a Tamási Áron Színház a jövőben is folytatni tudja színvonalas tevékenységét. A Mecénás bérletekkel kapcsolatosan a 0726 083 338-as telefonszámon lehet érdeklődni.

A sepsiszentgyörgyi központi jegyiroda nyitvatartási programja: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óra között. Előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyit a pénztár. Jegyfoglalás a 0267 312 104-es és 0728 083 336-os telefonszámon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1086
szavazógép
2023-09-01: Közélet - Demeter J. Ildikó:

„Kifehérednek” a taxik Sepsiszentgyörgyön

Színt váltanak a taxik Sepsiszentgyörgyön: a helyi tanács szerdán jóváhagyott határozata értelmében a kék színű taxikat lassan fehér színű gépkocsik váltják fel. A módosítást a független taxisok Sugás egyesülete kérte, és fokozatosan lép életbe.
2023-09-01: Közélet - :

Új lámpák az Állomás negyedben

Korszerűsítik a közvilágítást Sepsiszentgyörgyön az Állomás negyed legforgalmasabb részén: a helyi tanács közel 1,5 millió lejt szán arra, hogy a vasútállomás előtt, az 1918. december 1. útnak a vasútállomástól a Păiuș David utcáig terjedő szakaszán, illetve a román katona szobra mögötti részen a föld alá helyezzék a villanyvezetékeket, új oszlopokat, ezekre pedig távirányítással be- és kikapcsolható, takarékos és környezetbarát égőket szereljenek fel.