Új lámpák az Állomás negyedben

2023. szeptember 1., péntek, Közélet

Korszerűsítik a közvilágítást Sepsiszentgyörgyön az Állomás negyed legforgalmasabb részén: a helyi tanács közel 1,5 millió lejt szán arra, hogy a vasútállomás előtt, az 1918. december 1. útnak a vasútállomástól a Păiuș David utcáig terjedő szakaszán, illetve a román katona szobra mögötti részen a föld alá helyezzék a villanyvezetékeket, új oszlopokat, ezekre pedig távirányítással be- és kikapcsolható, takarékos és környezetbarát égőket szereljenek fel.

  • Fotó: Kopacz Péter
    Fotó: Kopacz Péter

A katonaszobor előtt egyébként nemrég aszfaltoztak, és a mögötte levő parkoló is megújul; maga a szobor, azaz a hozzá vezető lépcsők is javításra szorulnának, de ezt most nem tervezik, pár éve esett át egy kisebb kozmetikázáson az emlékmű. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1083
szavazógép
2023-09-01: Közélet - Nagy B. Sándor:

A lefoglalt jegyeket időben ki kell váltani (Indul a jegyárusítás a Tamási Áron Színházban)

Hétfőtől lehet jegyeket kapni a Tamási Áron Színház idei évadbeli előadásaira a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és a biletmaster.ro honlapon. A színház sajnálattal értesíti a közönséget, hogy az általános drágulási hullámot nem sikerült elkerülniük, de csak minimálisan, átlagosan 5 lejjel emelkednek az áraik. 
2023-09-01: Sport - Miska Brigitta:

Hosszabbítás után búcsúzott a Sepsi OSK (Labdarúgás, Európa Konferencia Liga)

A sepsiszentgyörgyi csapat tegnap az utolsó pillanatig küzdött a norvég FK Bodø/Glimt vendégeként: kétgólos hátrányból hosszabbításra mentette a mérkőzést, azonban a hazai együttes a 100. percben tizenegyesből megszerezte a továbbjutást jelentő találatot (3–2), így kiharcolta az Európa Konferencia Liga csoportkörébe jutást.