Új helyszínen zajlott az árkosi falunap

2023. szeptember 4., hétfő, Közélet

Új helyszínen, a közösségi sportbázisnak nevezett területen tartották az idei árkosi falunapot, ahol egész napos rendezvénysorozat, sport- és lovas tevékenységek, gyermekprogramok, koncertek várták szombaton a szórakozni vágyó fiatalokat és időseket egyaránt.

  • A PKW zenekar koncertje. A szerző felvétele
    A PKW zenekar koncertje. A szerző felvétele

Délelőtt minifoci-bajnokság zajlott, ahol öt csapat harcolt a győzelemért, és miután mindenki mindenkivel összecsapott, a DUFA nevű árkosi csapat lett a bajnok. A fociverseny után kapufa-célbarúgás volt a rendezvény második hivatalos programpontja, melynek során a nagypálya kapufáját kellett minél többször eltalálniuk a benevezőknek a tizenhatos vonaláról. Az árkosi Barabás lovardában különböző programok várták az érdeklődőket: lovasbemutató, lovagoltatás és különböző ügyességi versenyek. A gyermekek légvárban ugrálhattak és kipróbálhatták az arcfestést.

A tizenötödik alkalommal szervezett faluünnep hivatalos megnyitóján az árkosi fúvószenekar által előadott himnuszok között Máthé Árpád polgármester köszöntötte a jelenlévőket, házigazdaként jó szórakozást kívánva mindenkinek az új helyszínen, majd a testvértelepülések, Báta, Mezőtúr és Pollány elöljárói is üdvözölték az árkosiakat. A színpadi műsor a Tekergők kisegyüttes gyermekkoncertjével kezdődött, aztán ünnepi térzenét hallhattunk az árkosi fúvószenekar előadásában. Az árkosi Régeni Áron Dalárda fellépése sem hiányozhatott a falunapok műsorából, Márk Attila unitárius kántor vezetésével.

Az esti koncertsorozatot a PKW nevű fiatal sepsiszentgyörgyi zenekar nyitotta, mely többnyire Tankcsapda-feldolgozásokat, de saját szerzeményeket is játszott, és nagy sikert aratott a műfaj kedvelői kö­rében. Ezután a PressTones sajtózenekar fellépése következett, mely a magyar rockzene közismert dalaiból és népszerű blues slágerekből állította össze koncertrepertoárját erre az alkalomra.

A sajtózenekar műsora után tartották meg a különböző versenyek résztvevőinek díjazását, és a nagykorúvá vált árkosi fiatalok is okleveleket vehettek át a polgármestertől. A bajnokcsapat, gólkirály, legjobb kapus, „legtisztességesebben játszó” csapat, valamint a minifocikupa szervezője és játékvezetője, Veres Gyula is elismerő oklevelet kapott, utána pedig a kapufa-célbalövő bajnokság nyerteseit, valamint a lovas ügyességi verseny junior- és szeniorkategóriájának legjobbjait is kitüntették. A díjazás után Veres Gyula lapunknak elmondta, az árkosi sportbázison frissen elkészült műfüves focipályának ez volt az első hivatalos minifoci-bajnoksága, és bízik benne, hogy a foci- és teniszkedvelő árkosiak örömmel használják majd ezt a pályát a továbbiakban.

Az est fő meghívottjaként Pomázi Zoltán, a Bojtorján együttes frontembere lépett fel önálló műsorával, mely során a legismertebb Bojtorján-dalok hangzottak el, végezetül pedig a Trend Music zenekar jó hangulatú koncertje zárta a színpadi produkciók sorát. A falunap utolsó eseményeként a tábortűz is fellobbant, mellette pedig késő éjszakába nyúlóan tovább beszélgettek és buliztak a résztvevők a fúvószenekar közreműködésével.

Máthé Árpád polgármester lapunknak pozitívan értékelte az új helyszínen megtartott árkosi falunapokat. Mint mondta, a nagyobb tér, több parkolóhely és illemhely miatt költöztették át a rendezvényt a kultúrotthon kertjéből a sportbázisra, és ezzel kapcsolatosan többnyire pozitív visszajelzéseket kapott. Az eddigi helyszínen nem volt lehetőség komolyabb sporttevékenységekre, és a lovas programok is az új lovarda közelsége miatt kerülhettek be a programba. Sajnálattal tette hozzá, hogy a párhuzamosan zajló események, például a Tabakó Fesztivál vagy a Kovásznai városnapok is elvonzották a közönségük egy részét, mégis sikeresnek érzi a rendezvényt, melynek idei programját igyekeztek az átlagosnál igényesebbre alakítani.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-09-04: Világfigyelő - :

Újabb magyarellenes lépés, Budapest tiltakozik

Elfogadhatatlan, ami Ukrajnában a kárpátaljai magyarsággal történik – közölte Potápi Árpád János, a budapesti Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap azzal kapcsolatban, hogy „a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola magyar vezetőjének indokolatlan menesztése után” a nemzeti szimbólumok használatát és a magyar nemzeti himnusz eléneklését is megtiltották az idei tanévnyitón.
2023-09-04: Közélet - Bodor János:

A város szíve együtt dobogott (Kovászna Napok)

Három nap tartalmas kikapcsolódás után véget értek tegnap este a huszonnegyedik Kovászna Napok, amely során a város szíve együtt dobogott lakóival, a hazalátogató – elszármazott vagy idegenben dolgozó – fiaival és lányaival, a más vidékekről érkezett turistákkal és fürdővendégekkel, valamint a Csenger, Nagykanizsa, Nyírkércs és Pápa testvérvárosokból érkezett küldöttségekkel.