Kovászna NapokA város szíve együtt dobogott

2023. szeptember 4., hétfő, Közélet

Három nap tartalmas kikapcsolódás után véget értek tegnap este a huszonnegyedik Kovászna Napok, amely során a város szíve együtt dobogott lakóival, a hazalátogató – elszármazott vagy idegenben dolgozó – fiaival és lányaival, a más vidékekről érkezett turistákkal és fürdővendégekkel, valamint a Csenger, Nagykanizsa, Nyírkércs és Pápa testvérvárosokból érkezett küldöttségekkel.

  • Fotó: Facebook / Városi Művelődési Ház
    Fotó: Facebook / Városi Művelődési Ház

Gyerő József polgármester a városnapok hivatalos megnyitóján köszöntötte a testvérvárosok küldöttségeit, az orbaiszéki községek vezetőit, Fejér László Ödön szenátort, illetve a város lakóit és vendégeit. A polgármester hangsúlyozta, hogy a kovásznai városnapok sajátos légköre nemcsak a szórakozásra ad alkalmat, hanem lehetőség régen várt látogatásokra is. „Öröm számunkra, hogy a városnapokon együtt ünnepelhetünk távoli országokból a szülőföldre hazalátogató polgártársainkkal, orbaiszéki és háromszéki barátainkkal, az anyaországi vendégeinkkel és mindazokkal, akik ma itt, ezen az ünnepen, ezekben a napokban együtt vannak velünk” – mondta a polgármester.

Az idei városnapokon mindenki megtalálta a kedvére való programot, legyen az művészet, sport, gasztronómia vagy zene. Részletes beszámolóval holnapi lapszámunkban jelentkezünk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-09-04: Közélet - Nagy B. Sándor:

Új helyszínen zajlott az árkosi falunap

Új helyszínen, a közösségi sportbázisnak nevezett területen tartották az idei árkosi falunapot, ahol egész napos rendezvénysorozat, sport- és lovas tevékenységek, gyermekprogramok, koncertek várták szombaton a szórakozni vágyó fiatalokat és időseket egyaránt.
2023-09-04: Közélet - Bartos Lóránt:

Minden, ami sör (A Váry-gyűjtemény Kézdivásárhelyen)

Péntek délután a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában megnyitották Váry O. Péter és fia, Váry-Sylvester Péter kiállítását. Ez a Váry család gyűjteményének egy részét vonultatja fel, és érdekessége: minden egyes tárgy a sörhöz kapcsolódik.