KüzdősportRemekeltek a szentgyörgyi sportolók

2023. szeptember 6., szerda, Sport

Összesen negyvennégy érmet és további tizenegy dobogós helyezést jegyeztek a sepsiszentgyörgyi sportolók, akik péntektől vasárnapig a közel 350 versenyzőt felvonultató dzsúdzsucu Román Kupán és a vele egy időben megtartott Vipguard Kupán bizonyítottak. A megyeszékhelyi municípiumi sportklub mellett a Show Time SK harcosai vettek részt a Tecuci-on megtartott két viadalon.

  • Fotó: Sepsiszentgyörgyi MSK
    Fotó: Sepsiszentgyörgyi MSK

A Sepsiszentgyörgyi MSK hét sportolóját nevezte a dzsúdzsucu Román Kupára, a mérlegük pedig tizenegy érem: hat arany, két ezüst és három bronz. A Cristina és Petru Oltean által felkészített csapatból Denis Pavel (felnőtt, 56 kg) első lett küzdelemben, Gabriela-Mihalea Onișoru (63 kg) az U16-os és az U18-as korosztályban nem talált legyőzőre küzdelemben, míg David Ene (U12, 38 kg) küzdelemben és földharcban (ne-waza) is első lett. Csapattársa, Gabriel Munteanu (U18, 73 kg) két érmet szerzett: aranyat küzdelemben és bronzot földharcban. Mellettük Mihnea Piet­răreanu (U12, 24 kg) másodikként zárt küzdelemben, Dancs Dávid Erik (U14, 38 kg) ezüstérmet szerzett küzdelemben és harmadik volt földharcban, míg legvégül, de nem legutolsónak Florentin Mureșan (U18, 81 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel fightingban.

A Cristian Șchiopu által felkészített Show Time SK 30 versenyzőjét nevezte a két hétvégi megmérettetésre: a Román Kupán tíz arany-, tizenegy ezüst- és tizenkét bronzérmet jegyeztek, míg a Vipguard Kupán négy-négy első és harmadik, illetve három második helyezést értek el. Emellett a Román Kupán két-két aranyat nyerő Vlad Artenét, Cristian Mihai Popát és Elena Dumitrașcut választották meg a küzdelemsorozat legtechnikásabb sportolóinak. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-09-06: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Találkozók és könyvbemutató Kézdivásárhelyen
A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ dísztermében szeptember 7-én, csütörtökön 18 órától hármas rendezvényre várják az érdeklődőket: bemutatják Iochom István író, lapunk munkatársa Katonasors című könyvét, ugyanekkor tartják az immár hatodik hadiárva-találkozót, illetve a kézdiszéki volt munkaszolgálatos katonák első találkozóját. A rendezvény fővédnöke Tóth László főkonzul, házigazdája Kiss Erika, a Kézdiszéki EMNT és a Kézdiszékért Egyesület elnöke. Iochom István 24. kötetét Ambrus Ágnes ny. egyetemi adjunktus mutatja be, közreműködik Albu Erika előadóművész és Józsa Irén versmondó, Pro Urbe díjas ny. magyartanár.
2023-09-06: Sport - :

Dejan Stanković a Ferencváros új vezetőedzője (Labdarúgás)

A szerb Dejan Stanković lett a Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A klub hétfőn közleményben tudatta, hogy a 44 éves szakember érkezik Máté Csaba helyett. Stanković 2019 decembere és 2022 augusztusa között három bajnoki címet és két kupagyőzelmet ünnepelhetett a Crvena zvezda trénereként.