Labdarúgás, Román KupaNagyszebenben kezd a címvédő Sepsi OSK

2023. szeptember 7., csütörtök, Sport

Szerdán a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székhelyén kisorsolták a 2023–2024. évi Román Kupa csoportkörét. Az előző két kiírást megnyerő Sepsi OSK az A-csoportba kapott besorolást, ahol az FC Hermannstadt, a másodosztályú Vajdahunyadi Corvinul és az FC Petrolul Ploiești ellen küzd a negyeddöntőbe jutásért.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

Az első és a második helyezettek negyeddöntőbe jutnak, a legjobb nyolc között a csoportgyőztesek hazai környezetben lépnek pályára. A sorsoláson huszonnégy csapat volt érdekelt, tizenhat együttes érkezett a negyedik fordulóból, nyolc pedig csak a csoportkörben csatlakozott a sorozathoz, mivel az élvonalbeli bajnokság előző idényében az első nyolc között végeztek. A program szerint a háromszéki alakulat mindhárom meccsét idegenben játssza, sorrendben az FC Hermannstadt, a másodosztályú Vajdahunyadi Corvinul és az FC Petrolul Ploiești vendégeként. Az első fordulót szeptember 26–28., a másodikat október 31–november 2., míg a harmadikat december 5–7. között rendezik.

A csoportbeosztás: * A-csoport: Sepsi OSK, FC Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt, Vajdahunyadi Corvinul, Pécskai Progresul * B-csoport: FC Rapid, Kolozsvári CFR, Kolozsvári Universitatea, FC Botoșani, Bukaresti Steaua, CSM Alexandria * C-csoport: FC U Craiova, FCSB, Galaci Oțelul, Bukaresti Dinamo, Zilahi SCM, Nagyváradi FC * D-csoport: FC Farul Constanța, Universitatea Craiova, Aradi UTA, FC Voluntari, Gloria Buzău, CS Tunari.

Az A-csoport programja: * első forduló: Pécskai Progresul–FC Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt–Sepsi OSK, Vajdahunyadi Corvinul–Chindia Târgoviște * 2. forduló: Chindia Târgoviște–FC Petrolul Ploiești, Vajdahunyadi Corvinul–Sepsi OSK, Pécskai Progresul–FC Hermannstadt * 3. forduló: FC Petrolul Ploiești–Sepsi OSK, Chindia Târgoviște–FC Hermannstadt, Pécskai Progresul–Vajdahunyadi Corvinul. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-09-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
GRAFIKAI KIÁLLÍTÁS. Ma 18 órától megnyitják Sárosi Mátyás Zsolt grafikai kiállítását Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábas Házban. A tárlatot megnyitja Ivácson András Áron pecsétfaragó. Az esemény házigazdája Éltes Barna szobrászművész. A kiállítás október 22-éig látogatható.
2023-09-07: Sport - Tibodi Ferenc:

Jó várnai vendégszereplés (Atlétika)

Szeptember 1–4. között a megyeszékhelyi Sepsi ISK sportolói Várnán vendégszerepeltek, ahol két atlétikai megmérettetésen vettek részt.