Női kézilabdaIdegenben kezdi a bajnokságot a Sepsi-SIC

2023. szeptember 8., péntek, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC kézilabdacsapata a hétvégén megkezdi szereplését az A-divízió 2023–2024. évi idényében. A Carmen Cartaș és Eugen Ciulei irányította lányok az első fordulóban idegenben lépnek pályára, vasárnap 13 órától a Spartac Bukarest otthonában játszanak.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A sepsiszentgyörgyi együttes nemrég három hazai felkészülési mérkőzéssel hangolt a vasárnap kezdődő szezonra. A lányok kétszer találkoztak a Dunărea Brăila és egyszer a Brassói Corona ifjúsági csapatával. A Sepsi-SIC elvesztette a Duna-parti gárda elleni első meccset (26–34), a másodikat viszont megnyerte (33–29), valamint szoros küzdelemben diadalmaskodott a Cenk alatti város alakulata felett (31–29). A másodosztályú bajnokságba huszonegy csapat nevezett, amelyeket a Román Kézilabda-szövetség három csoportba sorolt. A sepsiszentgyörgyi együttes az A-csoportban a CSM Slatina, a Spartac Bukarest, az Unirea Dobroești, az Activ Prahova Ploiești, a CSU Neptun Constanța és a CSM Unirea Slobozia ellen játszik oda- és visszavágó rendszerben. A menetrend szerint a háromszéki alakulat 2023-ban mindössze öt bajnoki találkozón lép pályára, szeptemberben három és októberben két összecsapása lesz. Mivel a zöld-fehér mezesek a hatodik fordulóban szabadnaposak, így novemberben nincs tétmérkőzésük, majd következik a téli szünet, amely után a pontvadászat január 21-én folytatódik és április 28-án fejeződik be.

A sepsiszentgyörgyi csapat programja: * 1. forduló (szeptember 10.): Spartac Bukarest–Sepsi-SIC * 2. forduló (szeptember 17.): Sepsi-SIC–Unirea Dobroești * 3. forduló (szeptember 24.): Activ Prahova Ploiești–Sepsi-SIC * 4. forduló (október 8.): Sepsi-SIC–CSU Neptun Constanța * 5. forduló (október 29.): CSM Unirea Slobozia–Sepsi-SIC * 6. forduló (november 12.): a Sepsi-SIC szabadnapos * 7. forduló (január 21.): Sepsi-SIC–CSM Slatina * 8. forduló (január 28.): Sepsi-SIC–Spartac Bukarest * 9. forduló (február 11.): Unirea Dobroești–Sepsi-SIC * 10. forduló (február 18.): Sepsi-SIC–Activ Prahova Ploiești * 11. forduló (március 17.): CSU Neptun Constanța–Sepsi-SIC * 12. forduló (március 24.): Sepsi-SIC–CSM Unirea Slobozia * 13. forduló (április 23.): a Sepsi-SIC szabadnapos * 14. forduló (április 28.): CSM Slatina–Sepsi-SIC. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-09-08: Sport - :

Csapat Európa-bajnokságon szerepel a magyar válogatottal (Asztalitenisz)

Vasárnap kezdődik Malmőben az asztalitenisz csapat Európa-bajnokság, amelyen mindkét magyar válogatott próbára teszi magát. A magyar női nemzeti együttesben szerepel a sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett, aki teljesítményével kiérdemelte, hogy Póta Georgina, Madarász Dóra és Nagyváradi Mercédesz mellett részt vehessen a svédországi kontinensviadalon.
2023-09-08: Sport - :

Halász Levente Budakalászra igazolt (Férfi kézilabda)

A magyar férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokságon belül váltott csapatot a sepsiszentgyörgyi Halász Levente, aki három év után a Gyöngyös mezét a Budakalász szerelésére cserélte. A 35 éves háromszéki balátlövő az előző hétvégén már bemutatkozott új együttesében, a pontvadászat első fordulójában a Ferencváros ellen megszerezte első gólját.