Közvitán a szigorítások

2023. szeptember 12., kedd, Belföld

Közvitára bocsátja a héten honlapján a kormány azokat a pénzügyi intézkedéseket, amelyekért felelősséget készül vállalni a parlament előtt. Marcel Ciolacu kormányfő az intézkedéscsomag elfogadásának menetrendjéről tegnap elmondta, a közvita lejárta után a kormány jóváhagyja, majd a parlamentbe küldi a törvénytervezetet, mindez becslése szerint „egy-két héten belül” megtörténik.

  • Marcel Ciolacu. Fotó: gov.ro
    Marcel Ciolacu. Fotó: gov.ro

Hozzátette, hogy a kormány „semmit sem akar eltitkolni”, és módosító javaslatok benyújtására is lehetőség lesz a parlamentben. Ciolacu kitért arra is, hogy a koalícióban elhangzott az a javaslat, miszerint az étkezési utalványokat készpénzben kellene folyósítani az alkalmazottaknak. Ebben szerinte azért volna ráció, mert az utalványokat kibocsátó társaságok magas jutalékokat számolnak fel. Hozzátette, hogy a vakációs utalványokra ez a javaslat nem vonatkozik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-09-12: Belföld - :

Hírsaláta

ISKOLÁK TÁMOGATÁS NÉLKÜL. „Kijavította” az oktatási minisztérium az országos helyreállítási terv (PNRR) Művelt Románia című fejezetének számos reformját – derül ki a kormány által az Európai Bizottságnak pénteken elküldött dokumentumból. A módosítások nyomán a tervből eltűnik több mint 1800 felszerelt számítógépterem, 330 olyan iskola, amelyet a korai iskolaelhagyás csökkentésére szánt program révén kellett volna felszerelni, és 10 százalékkal kevesebb iskola szerepel a felújítandók között.
2023-09-12: Belföld - :

Az oktatás helyzetére figyelmeztettek

A hazai oktatás ma sokkal rosszabb helyzetben van, mint kilenc évvel ezelőtt – figyelmeztettek tegnap a tanévkezdés kapcsán a Cotroceni-palotánál tartott tüntetésükön a Mentsétek meg Romániát Szövetség törvényhozói.