Fenntartható szállások címkézési rendszere

2023. szeptember 13., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A stayhere.ro turisztikai platform egy innovatív erdélyi startup, amely a fejlesztők szerint új fejezetet nyit a romániai turizmusban. A sepsiszentgyörgyi Grüman Róbert és Béres Norbert által indított platform címkézési rendszert vezet be a fenntartható szállások számára, a rendszer bejelentésével a stayhere.ro szeptembertől várja azon a szálláshelyek regisztrációját, amelyek szeretnék megszerezni a fenntartható szállás címkét – tudatják közleményükben a kezdeményezők.

  • Béres Norbert és Grüman Róbert. Fotó: stayhere.ro
    Béres Norbert és Grüman Róbert. Fotó: stayhere.ro

A kezdeményezés válasz a környezettudatos utazók növekvő igényére, akik olyan helyszíneket keresnek, amelyek tiszteletben tartják a környezetet és a fenntartható fejlődés elveit. Az érdeklődő szálláshelyek egy űrlap kitöltésével regisztrálhatnak a www.stayhere.ro weboldalon.

Grüman Róbert szerint a fenntartható szállás címkézési rendszer bevezetésével meg akarják mutatni, hogy a turizmusnak a fenntartható fejlődés hajtóerejének kell lennie. A stayhere.ro segítségével a környezettudatos utazók etikusan választhatnak, amikor szálláshelyet keresnek. A stayhere.ro így nemcsak egy integrált foglalási eszköz, hanem a felelős turizmus előmozdítója is. A címkét egy kérdőív kitöltése alapján szerezhetik meg a szállásadó egységek, amelyet fenntartható fejlődési szakértők dolgoztak ki, és amely az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célokra (SDG) épül – áll a kezdeményezők közleményében.

Ebben az összefüggésben a stayhere.ro egy zöldebb, etikusabb és fenntarthatóbb belföldi turizmus céljáért akar dolgozni, lehetőséget biztosítva az utazóknak arra, hogy támogassák azon szálláshelyeket, amelyek elkötelezettek a fenntartható fejlődés irányában. A platform október első felében lesz elérhető az utazók számára, a fejlesztők szerint egyszerű online foglalási megoldásokat, kedvezményeket, bizalmat és biztonságot kínál majd felhasználóinak. A weboldal azonnali online fizetést is lehetővé tesz, felhasználhatóak lesznek rajta a népszerű turisztikai utalványok, utazási csekkek is. A román, angol és magyar nyelven elérhető utazási blog számos hasznos információt, érdekességeket és híreket kínál az ország, de elsősorban Erdély turisztikai látnivalóiról.

Az ötlet, hogy egy olyan start­upot hozzanak létre, amely elősegíti a romániai turisztikai desztinációk népszerűsítését, a járvány utáni időszakban fogant és a digitalizáció kínálta előnyök kihasználására épül. A két alapító, Béres Norbert és Grüman Róbert a Student Startup 1.0 – Innotech Student programban százezer eurós európai uniós finanszírozást nyert a vállalkozás üzleti tervével.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-09-13: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Tervezz! Cselekedj! (Junior Business Club)

A tudásmegosztás, a műhelymunkák és a csapatmunka ösztönzése, valamint a kapcsolatépítés állt a Junior Business Club (JBC) tizennegyedik műhelytáborában, amelyet a Kápolnásfalu közelében lévő Magic Harghita Resortban tartottak, és amelynek címe: Tervezz! Cselekedj! volt.
2023-09-13: Pénz, piac, vállalkozás - :

Eurókötvények

Románia eurókötvényeket bocsátott ki, és idén harmadszor fordult hitelért a nemzetközi piacokhoz – írja a Bloomberg.