Leáll a vasúti forgalom

2023. szeptember 14., csütörtök, Belföld

Figyelmeztető sztrájkot tart szeptember 15-én, pénteken az állami vasúttársaság, az említett napon 7 és 9 óra között nem fognak közlekedni a vonatok.

  • Fotó: Facebook / CFR Călători Brașov
    Fotó: Facebook / CFR Călători Brașov

Az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) jelezte, határozottan támogatja a vasúttársaság alkalmazottainak megmozdulását. A szervezet tegnap közölte, a sztrájk célja felhívni a közvélemény figyelmét az ágazat sürgős megoldást követelő gondjaira: az alkalmazottak kollektív munkaszerződésének hiányára és alulfizetettségükre, a szállításügyi minisztérium hatáskörébe tartozó vasúti társaságok alulfinanszírozottságára, illetve a vasúti infrastruktúrába történő beruházások krónikus hiányára. Dumitru Costin, a BNS elnöke közölte, a figyelmeztető sztrájkot a törvényes előírások tiszteletben tartásával készítették elő, és mindent megtesznek azért, hogy az utasok értesüljenek a péntekre tervezett kétórás munkabeszüntetésről. A BNS azt kéri Sorin Grindeanu szállításügyi minisztertől, avatkozzon közbe, kezdeményezzen párbeszédet a szakszervezetekkel a munkakörülmények és a vasúti infrastruktúra javításáról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-09-14: Belföld - :

Mérlegelik a közös utat

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közös országprogrammal állhat elő a jövő évi választások előtt, de még nem született erről végleges döntés – jelentette ki tegnap Marcel Ciolacu miniszterelnök.
2023-09-14: Világfigyelő - :

Moszkva és Phenjan erősíteni fogja bajtársiasságát

Oroszországba látogatott a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (Észak-Korea) vezetője, Kim Dzsongun, akit a távol-keleti Vosztocsnij űrközpontban fogadott Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap. Moszkva és Phenjan a bajtársiasság és a jószomszédság megerősítésére törekszik a térség békéje és stabilitása érdekében – jelentette ki Putyin a hivatalos ebéden.