CselgáncsHárom súlycsoportot megnyertek

2023. szeptember 18., hétfő, Sport

Négy dobogós helyezéssel tértek haza a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói Nagyszebenből, ahol péntektől vasárnapig tartották meg a nemzetközi cselgáncs Temerarul Kupát.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK öt sportolóját nevezte az elmúlt hét végén megszervezett nemzetközi cselgáncs Temerarul Kupa huszon­nyolcadik kiírására. A Veres László edzette legények mindannyian az U16-os korosztályban léptek tatamira, mérlegük három első, egy harmadik és egy ötödik helyezés volt. Remek versenyzéssel Simon Tege mindenkit maga mögé utasított az 50 kilogrammos súlycsoportban, az 55 kilogrammosok között Tamás Gábor nem talált legyőzőre, míg Pál Norbert a 60 kilogrammos kategóriában állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Mellettük Szőcs Norbert harmadik lett és Kovács Máté ötödik volt, s mindketten a 73 kilogrammban mérettettek meg.

„Remek nemzetközi versenyen vettünk részt, ahol a hazai sportolókon kívül osztrák, lengyel, cseh, olasz, bolgár, azeri, bosnyák, szlovák, ukrán és moldáv dzsudokák harcoltak a pódiumért. Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, hiszen az U16-os korosztályban három súlycsoportot is megnyertünk, míg 73 kilóban is két kézdivásárhelyi küzdött a bronzért” – nyilatkozta érdeklődésünkre Veres László, aki azt is elmondta, hogy tanítványaival a hétvégén ott lesznek a Szörényváron megrendezendő földharc országos bajnokságon. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-09-18: Sport - :

Népes háromszéki mezőny a Running Festivalon (Atlétika)

Az elmúlt hét végén harmadik alkalommal szervezték meg a Running Festival Csíkszereda nevet viselő futóversenyt, melyen több mint ezren álltak rajthoz. A kétnapos csíkszeredai esemény mezőnyében több mint 60 háromszéki futó is volt, közülük sokan dobogóra álltak.
2023-09-18: Sport - :

Értékes győzelem Azerbajdzsán ellen (Teremlabdarúgás, vb-selejtező)

Tett egy újabb lépést a jövő évi világbajnokság felé a romániai teremlabdarúgó-válogatott, amely pénteken kora este Buzăuban 3–1-re legyőzte Azerbajdzsánt a selejtezők elit körének első fordulójában. A Kacsó Endre irányította alakulat szerdán 17 órától az A-csoport nagy favoritjának tartott Kazahsztán vendégeként lép pályára.