A székely fazekasságról Budapesten

2023. szeptember 18., hétfő, Közélet

A székely fazekasság kulturális irányzatairól tartott előadást dr. Szőcsné Gazda Enikő, a Székely Nemzeti Múzeum néprajzos muzeológusa a Magyar Nemzeti Múzeum által szeptember 4–9. között szervezett Arbeitskreis für Keramikforschung 55. nemzetközi konferencián.

  • Szőcsné Gazda Enikő előadás közben. Fotó: Pölös Andrea
    Szőcsné Gazda Enikő előadás közben. Fotó: Pölös Andrea

A rendezvény főszervezője Ridovics Anna volt. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2023-09-18: Közélet - Váry O. Péter:

Humor és filozófia

Kezdek félni attól, hogy bármit is megírjak – mondta Mihai Radu író a 9. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál első irodalmi rendezvényén, a Tamási Áron Színház előcsarnokában tartott közönségtalálkozón.
2023-09-18: Közélet - Bartos Lóránt:

Kirobbanó Burrogtató Csernátonban

Kikerülhetett volna szombaton a „megtelt” tábla egész Csernátonra, a tizenegyedik alkalommal megszervezett Burrogtató eddig soha nem látott számban vonzott érdeklődőket Bod Péter és Végh Antal szülőfalujába. Nem csak a részvétel volt rekordmértékű: rengeteg traktor, házi barkácsolású jármű és számos veterán autó, motorkerékpár is részt vett a színes rendezvényen.