KézdivásárhelyKorszerűsítik az Eminescu utcát

2023. szeptember 19., kedd, Közélet

Megkezdődött a közművesítés miatt nagyon rossz állapotba került Mihai Eminescu utca korszerűsítése. A munkálatot a helyi költségvetésből állják.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A Mihai Eminescu utca felújítása azért is szükséges, mert a víz- és csatornahálózat korszerűsítésével, valamint a gázvezeték kicserélésével az út rossz állapotba került, ugyanis a helyet keresztül-kasul fel kellett ásni.

Bokor Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta: nincs pályázati pénz a munkálatra, a helyi költségvetésből fedezik a beruházást a Csernátoni utat a Dózsa Györggyel összekötő, családi házak szegélyezte utcában. „Az eddig bevett eljárás szerint komoly alapot készítünk itt is, hogy a későbbiekben ne legyen gond az aszfalttal. Az utca korszerűsítése nemcsak az aszfaltozásra korlátozódik, hanem más tekintetben is rendhagyó a beavatkozás, ugyanis mind a villany, mind a távközlési vezetékek is föld alá kerülnek. Az ehhez szükséges sáncokat a városgazdálkodási cég munkatársai ássák, a drótok csövekbe kerülnek” – magyarázta. A polgármester azt is elmondta: lehet, hogy a befejezést követően az utcát egyirányúsítják, vélhetően a Csernátoni utca irányából.

A városvezetés idén még a Szacsvay János utcát rendezi, ugyanakkor a Kanta utcát valamennyire járhatóvá teszik, hogy a télen el lehessen takarítani a havat. A felújítás idén már nem történik meg, ugyanis még nem fejeződött be a vízvezeték cseréje – tudtuk meg az elöljárótól.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-09-19: Közélet - Bodor János:

Díjazták a gondozott portákat (Kovászna)

A kovásznai önkormányzat minden évben pályázatot hirdet a Tiszta udvar, rendes ház kitüntetés elnyerésére. Külön díjazzák a fürdőváros leggondozottabb és legkellemesebb kinézetű, a környezetükkel összhangban levő magánházait, illetve a tömbházak legotthonosabb lépcsőházait. A kitüntetés mellett a tulajdonosok pénzjutalomban is részesülnek. E célra idén 13 400 lejt fordítottak.
2023-09-19: Világfigyelő - :

Migrációs nyomás, szigorít Olaszország

Másfél évre emelte a Giorgia Meloni vezette jobboldali kormány tegnap az Olaszországba illegálisan belépők visszatartási idejét, és döntött arról is, hogy azt zárt táborokban kell letölteniük egészen a kiutasításukig. A határozat a migrációról tartott rendkívüli kormányülésen született.