Ismét takarítanak az Olt mentén

2023. szeptember 21., csütörtök, Közélet

Újabb takarítási akciót szervez az Olt mentén a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), ma délelőtt tíz órától a Sepsi Arénától indulva az egykori Trident üzletig tartó szakaszon önkéntesek gyűjtik össze a hátrahagyott szemetet.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Bereczki Kinga, a HKA ügyvezetője lapunknak elmondta, általában tavasszal hirdetik, szervezik az Olt menti takarítást, most azonban egy energetikai vállalat felkérése nyomán valósulhat meg a környezetvédelmi megmozdulás, miután a cég jelezte, hogy munkatársaik közösségi programokban vennének részt. Harmincfős csapatról van szó, akik az ország minden részéből érkeztek Háromszékre, Kovásznán szálltak meg – fűzte hozzá. Akárcsak korábban, a takarítási akciónak ezúttal is partnere a Tega hulladékgazdálkodási vállalat, mely az összegyűjtött hulladékot elszállítja.

Bereczki Kinga jelezte, az előző héten járt az Olt partján, s bár azt tapasztalja, kevesebb a hátrahagyott hulladék, a folyó látogatottabb szakaszain sajnos továbbra is bőven látni szemetet. Az energetikai vállalat munkatársai október elején ismét itt lesznek Háromszéken, akkor a HKA Napkapu programjához csatlakozva csemeteültetésben segédkeznek. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-09-21: Közélet - Bartos Lóránt:

Vasazzák az uszoda külső falait (Kézdivásárhely)

A nagymedence tartóelemei, illetve a műszaki alagsor már készen van a kézdivásárhelyi uszoda épületénél, és vasalják már a külső alapozását is. Mint megtudtuk: a medencéket darabokban szállítják a helyszínre, és ott hegesztik össze.
2023-09-21: Közélet - :

Rekordévet zárt a sepsiszentgyörgyi strand

A viszonylag drága belépők ellenére – a teljes felnőttjegy ára 56 lej volt – rekordot döntött ezen a nyáron a sepsiszentgyörgyi strand látogatottsága: a Sepsi Rekreatív fennállása (2016 februárja) óta ez volt a legjobb fürdőidény az eladott jegyek számát és a bevételeket tekintve.