JégkorongItthon is kikaptak az Erste Liga-címvédőtől

2023. szeptember 21., csütörtök, Sport

A háromszéki csapatnak második nekifutásra sem sikerült borítani a papírformát a remek játékerőt képviselő Gyergyói Hoki Klub ellen. Az Ágyúsok ezúttal hazai közönség előtt szenvedtek 4–0 arányú vereséget az Erste Liga-címvédőtől. A narancs-kék mezesek a bajnokságban legközelebb ismét Szilassy Zoltán legénységével játszanak, pénteken 18.30-tól idegenben lépnek jégre.

  • Fotó: Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Háromszéki Ágyúsok

A lehető legrosszabbul kezdődött a mérkőzés a házigazdák számára, ugyanis már az első percben gólt kaptak, figyelmetlenségüket kihasználva Fejes Nándor előkészítését Sébastien Sylvestre értékesítette (0–1). Nem sokkal később sikerült kivédekezni az emberhátrányt a komoly játékerőt képviselő riválissal szemben. A háromszéki csapat a megilletődött kezdés után némileg magára talált, néhányszor sikerült veszélyeztetnie, azonban Rinne Rasmus hárította a lövéseket.

A hazai csapat figyelmetlensége miatt a második harmad elején a vendégek ismét betaláltak, Orbán Brance passzából Bodó Christopher iratkozott a gólszerzők közé (0–2). A háromszéki együttes Horváth Pál szabálytalansága után négy percig emberhátrányban játszott, ezúttal viszont a tapasztalt rivális kihasználta a fórt, a 29. percben Császár Hunor indítása után Daniel Trancă volt eredményes (0–3). Az Ágyúsok a folytatásban többször is létszámfölénybe kerültek, ráadásul a szünet előtti percekben öt a három ellen rohamoztak, azonban így sem tudtak szépíteni.

A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította gárda dolgát az utolsó felvonás elején újabb emberhátrány nehezítette, ám ezúttal megúszták kapott gól nélkül. Az Erste Liga-győztes az 51. percben tovább növelte előnyét, Sébastien Sylvestre átadásából Fejes Nándor továbbított a hálóba (0–4). Bár a hajrában küzdöttek a szépítésért, Rinne Rasmus megakadályozta őket, így a háromszéki csapatnak a második mérkőzésén sem sikerült betalálnia.

Eredmény, román bajnokság, alapszakasz: Háromszéki Ágyúsok–Gyergyói Hoki Klub 0–4 (gólszerzők: Sébastien Sylvestre 1., Bodó Christopher 21., Daniel Tran­că 29., Fejes Nándor 51.). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-09-21: Sport - Tibodi Ferenc:

Egy lépéssel közelebb a csoportkörhöz a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Euroliga-selejtező)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC hatalmasat küzdve 59–54-re legyőzte a TTT Riga csapatát a női kosárlabda Euroliga-selejtező odavágójában. Győzelmükkel a zöld-fehérek egy lépéssel közelebb kerültek a sorozat csoportköréhez. Folytatás jövő szerdán Lettországban.
2023-09-21: Sport - :

A West Dévát fogadják a sepsiszentgyörgyiek (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

A válogatott-szünet után a 3. forduló küzdelmeivel folytatódik a teremlabdarúgó 1. Liga, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC pedig szombaton 17 órától a West Déva együttesét fogadja a Sepsi Arénában.