Ellenőrzések Felső-Háromszéken

2023. október 13., péntek, Közélet

Nagyszabású ellenőrzéseket szerveztek a belügyminisztérium háromszéki egységei a brassói csendőrség roham­osztagának támogatásával Bereck, Lemhény, Kézdiszentlélek és Gelence község területén szerdán.

  • A Román Rendőrség archív felvétele
    A Román Rendőrség archív felvétele

A Kovászna megyei rendőrség tegnapi közleménye szerint 7 közúti ellenőrző ponton 72 járművet vettek vizsgálat alá, köztük iskolabuszokat és fát szállító kamionokat is, 32 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek, továbbá 89 személyt igazoltattak. A rendőrök 23 450 lej összértékben 80 bírságot róttak ki, ezek közül 27-t forgalmi jellegű szabálysértésért, 51-et erdészeti jellegű kihá­gásokért. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-10-13: Közélet - Bartos Lóránt:

Két hónapon belül befejezik az óvoda építését

Kézdivásárhelyen egyszerre három óvoda, illetve bölcsőde is épül. A Bod Péter Tanítóképző udvarán található óvodaépületet már befejezték, a bölcsőde is 80 százalékban elkészült, ugyanakkor zajlik a munka a Luther Márton utcában, ahol az evangélikus egyház is egy nagy méretű, korszerű, többfunkciós épületet húzott fel. Ez utóbbi két hónap múlva készül el.
2023-10-13: Közélet - Fekete Réka:

Terjeszkedik az otthoni idősgondozás

Az Olton túlra, az erdővidéki-barcasági Apácára és Ürmösre is kiterjeszti novembertől idősgondozó szolgálatát a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány (DKA). Ennek alapját a Nagyajtán már működő diakóniai hálózat képezi, ennek személyzetét bővítik, a kistérségi központ székhelyéül a helyi unitárius egyház ajánlotta fel a korábban kántori lakásként szolgáló ingatlant.