Többfunkciós kilátó épül a Bodoki-tetőn

2023. október 19., csütörtök, Közélet

Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki ülésén elfogadta Háromszék első kilátójának megvalósíthatósági tanulmányát. Az 1190 méter magas Bodoki-havason épülő többfunkciós, futurisztikus, négyszintes létesítmény országos szinten is egyedi – mondotta Jakab Barna alelnök.

  • A kilátó látványterve – éjjel. Fotó: Kovászna Megye Tanácsa
    A kilátó látványterve – éjjel. Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

A fémszerkezetű faépítmény földszintje menedékhelyként szolgál, harmadik szintje panorámakabin, amelyben igény szerint az éjszakát is el lehet tölteni, a legfelső a kilátó, ahonnan Erdővidék kivételével (a Bodoki-hegység gátolja a kilátást) a teljes Háromszék belátható, sőt, még Barcaság egy része is. Az ide látogató úgy érzi majd, mintha a világ tetején lenne, ez olyan turisztikai attrakció lesz, amely várhatóan fellendíti a megye idegenforgalmát, tette hozzá az alelnök.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1965
szavazógép
2023-10-19: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A harag napja

Két hét sem telt el a Hamasz Izrael elleni brutális támadása óta, de már e tíz nap mérlege tragikus és potenciális következményeit tekintve riasztó.
2023-10-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

II. Erdélyi Népmese Találkozó
A Kisbaconi Művelődési Házban ma 18 órától Családos mesedélutánt tartanak határon innen és túli mesemondókkal.