Új út a Sziget-hegységben

2023. november 1., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Felavatták Bihar megye legfontosabb és leglátványosabb turisztikai és közúti beruházását.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A Sziget-hegységben európai alapokból megépített 56 kilométeres út a megye egyik fontos turisztikai térségét, a Sebes-Körös szurdokát Biharfüreden át Belényessel köti össze. Olyan fontos turisztikai látványosságok közelében halad el, mint a biharfüredi Csodaforrás, a Jád-völgyi Menyasszony fátyla víz­esés, a Jadolina-vízesés, a Jád-völgyi víztározó üdülőtelepe, Rév, Sonkolyos. A beruházás összértéke 182 millió lej. A kétsávos aszfaltúton négy új hidat építettek, helyenként szélesítették és támfalakkal erősítették meg az utat. A Kolozs megyei 25 kilométeres szakaszt, mely a Dregán-tó gátjánál köti össze a két megyét, a Kolozs Megyei Tanács szintén európai alapokból újíttatta fel, és 2023 májusában adták át.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-11-01: Pénz, piac, vállalkozás - :

Terjeszkedő olasz bank

Az olasz Intesa Sanpaolo SpA bankcsoport bővíti jelenlétét Romániában, miután átvette a First Bankot a JC Flowers & Co. befektetési alaptól – írja a Bloomberg.
2023-11-01: Sport - Tibodi Ferenc:

Szentgyörgyön sem szakadt meg a DVTK remek sorozata (Női kosárlabda, Euroliga)

Az idénybeli legjobb mérkőzését jásztó Sepsi-SIC nem talált fogást a Sepsiszentgyörgyre hibátlan mérleggel érkező és veretlenül távozó DVTK Miskolc csapatán, amely egy küzdelmes és látványos meccsen 80–68 arányban diadalmaskodott a zöld-fehérek felett a női kosárlabda Euroliga 6. fordulójában.