Terjeszkedő olasz bank

2023. november 1., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az olasz Intesa Sanpaolo SpA bankcsoport bővíti jelenlétét Romániában, miután átvette a First Bankot a JC Flowers & Co. befektetési alaptól – írja a Bloomberg.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

Az olasz bankcsoport sajtóközleményében arról tájékoztatott, hogy több hónapos tárgyalás után megállapodást írt alá a First Bank átvételéről anélkül, hogy nyilvánosságra hozta volna a tranzakció pénzügyi feltételeit. A tranzakcióhoz közel álló forrás azonban felfedte, hogy az Intesa 130 millió eurót fizetett a First Bankért, ami a könyv szerinti értéknél alacsonyabb. Az Intesa Sanpaolo, Olaszország legnagyobb bankja egy ideje keresi az akvizíció­kat Európa és a Földközi-tenger medencéjének kulcsfontosságú országaiban, hogy megerősítse alaptevékenységét. Marco Elio Rottigni, a bank nemzetközi műveletekért felelős igazgatója szerint ez az akvizíció megduplázza jelenlétüket Romániában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-11-01: Pénz, piac, vállalkozás - :

Elutasított kérelem

Az Európai Unió Bírósága nyilvánvalóan elfogadhatatlanként elutasította Eugen Tomac EP-képviselő keresetét, amelyben az EU Tanácsa Románia schengeni csatlakozását elutasító, tavaly december 8-i határozatának megsemmisítését kérte – derül ki a luxemburgi székhelyű intézmény honlapján közzétett ítéletből.
2023-11-01: Pénz, piac, vállalkozás - :

Új út a Sziget-hegységben

Felavatták Bihar megye legfontosabb és leglátványosabb turisztikai és közúti beruházását.