Terrorszervezetek a magyar határon

2023. november 3., péntek, Világfigyelő

Mostantól nyilvános a titkosszolgálatok jelentése a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről: világosan látszik, micsoda kockázatot jelent Európa biztonságára a felelőtlen brüsszeli migrációs politika – írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tegnap a Facebookon.

  • Ostrom alatt a magyar–szerb határ. Fotó: Facebook / Kocsis Máté
    Ostrom alatt a magyar–szerb határ. Fotó: Facebook / Kocsis Máté

Közlése szerint a szerb–magyar határon már jelen vannak az ismert terrorszervezetek, mint az ISIS, az al-Kaida, a Hamász. Egyre több európai célpontú terrorcselekményre vonatkozó információ születik a térségben. A tálibok is jelen vannak a Vajdaságban, sok embercsempész rokoni kapcsolatban áll afganisztáni tálib kormányzati vezetőkkel, illetve a hozzájuk köthető Haqqani terrorcsoport tagjaival. A tálib titkosszolgálat közvetlen irányítása alá helyezte az afgán embercsempészek tevékenységét – ismertette.

Közölte azt is, hogy rendszeressé váltak az erőszakos cselekmények és a fegyverhasználat a határon. „Minden eszközzel fel kell lépni a terrorizmus ellen! Az uniónak támogatnia kell a magyar határvédelmet! Új migrációs politika kell Brüsszelben!” – fogalmazott Kocsis Máté, aki a közösségi oldalán megosztotta a titkosszolgálati jelentés linkjét is, a dokumentum a parlament.hu oldalon ér­hető el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-11-03: Belföld - :

Pénzt kaptak

Tegnapi ülésén a kormány kiegészítette a tartalékalapjából több minisztérium és közintézmény idei költségvetését. Így a kutatásáért, innovációért és digitalizálásért felelős minisztérium 5,987 millió lejt, a mezőgazdasági minisztérium 14,3 millió lejt, a Különleges Távközlési Szolgálat pedig 43,9 millió lejt kapott személyzeti kiadásokra, a Törvényhozási Tanács pedig 197 ezer lejt különböző szoftverek beszerzésére.
2023-11-03: Világfigyelő - :

Nyolc magyart kimenekítettek Gázából

A tizenötből nyolc magyar állampolgár el tudta hagyni a Gázai övezetet, a többi hét személlyel továbbra is folyamatos lesz a kapcsolattartás a minél előbbi evakuáció érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap Asztanában.