Kihívója akadt Zelenszkijnek

2023. november 3., péntek, Világfigyelő

Olekszij Aresztovics, a kijevi elnöki hivatal volt tanácsadója – akit januárban egy botrány után menesztettek – bejelentette, indul az elnöki székért, és bemutatta választási programját.

  • Fotó: Facebook / Olekszij Aresztovics
    Fotó: Facebook / Olekszij Aresztovics

Aresztovics a Facebook-oldalán tette közzé programját, amelyet azzal zárt, hogy a lista mind a 14 pontja csak „kezdet”. Köztük van az ideiglenesen megszállt területekre vonatkozó pont is. Vagyis: hajlandó lemondani az Oroszország által elfoglalt területek visszafoglalásáról, ha Ukrajnát felveszik a NATO-ba. „Követeljük a NATO-csatlakozást azzal a kötelezettséggel, hogy a csatlakozás idején elfoglalt területeket nem foglaljuk vissza, hanem csak politikai eszközökkel törekszünk a visszaszerzésükre” – írta. A listán szerepelnek még tételek az adórendszer reformjáról, a gazdaságfejlesztésről, a nyugdíjreformról, az igazságügyi reformról és egyebekről.

A volt tanácsadó azt is hozzátette, hogy választási programját szakértőkkel véglegesítik, és megvitatásra közzéteszi. A közösségi médiában Aresztovics programját máris bírálták az ukránok, sokakat felháborít az a gondolat, hogy véget vet az Oroszország által megszállt területeikért folytatott harcnak. (index.hu)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-03: Világfigyelő - :

Elegük van a háborúból az európaiaknak

Az európaiak az orosz–ukrán háború lezárását várják el vezetőiktől, nem annak finanszírozását – olvasható a Századvég Alapítvány 28 uniós tagországra kiterjedő közvélemény-kutatásában, amelynek megállapításait tegnap ismertették.
2023-11-03: Világfigyelő - :

Az ukrán főparancsnok nem túl derűlátó

Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szerint Ukrajna megállított egy sokkal erősebb ellenséget, de most új szakaszba lép a háború – írja az Ukrinform.