Az ukrán főparancsnok nem túl derűlátó

2023. november 3., péntek, Világfigyelő

Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szerint Ukrajna megállított egy sokkal erősebb ellenséget, de most új szakaszba lép a háború – írja az Ukrinform.

  • Fotó: Facebook / Valerij Zaluzsnyij
    Fotó: Facebook / Valerij Zaluzsnyij

„A háború most egy új szakaszba lép, amelyet mi a hadseregben állóháborúnak nevezünk. (...) Ez Oroszországnak kedvez, lehetővé teszi számára, hogy újjáépítse katonai erejét, és végül fenyegesse Ukrajna fegyveres erőit és magát az államot” – mondta Zaluzsnyij.

Szerinte az alapvető fegyverek, például a rakéták és lövedékek továbbra is nélkülözhetetlenek Ukrajna számára. Az ukrán fegyveres erőknek kulcsfontosságú technológiákra van szükségük ahhoz, hogy kitörjenek ebből a fajta háborúból. Zaluzsnyij szerint a legfontosabb a légierő, mivel az égbolt ellenőrzése elengedhetetlen a nagyszabású szárazföldi műveletekhez. A főparancsnok a drónokat és a kommunikációs, valamint a navigációs jelek zavarását tartja nagyon fontosnak, de az aknamentesítő technológia és a tartalékok felhalmozása is prioritást élvez.

„A saját területünkön a tartalékosok kiképzésére szolgáló kapacitásunk is korlátozott. Nem tudjuk könnyen nélkülözni a frontra vezényelt katonákat. Ráadásul Oroszország lecsaphat a kiképzőközpontokra. A jogszabályainkban pedig olyan hiányosságok vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy az állampolgárok kibújjanak a felelősség alól” – jegyezte meg.

Elmondása szerint a katonai parancsnokság igyekszik orvosolni ezeket a problémákat, különösen a behívottak egységes nyilvántartásának bevezetésével. Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad alábecsülni Oroszországot, amely a súlyos veszteségek ellenére még jó ideig fölényben lesz fegyverek, felszerelések, rakéták és lőszerek terén. (index.hu)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-11-03: Világfigyelő - :

Kihívója akadt Zelenszkijnek

Olekszij Aresztovics, a kijevi elnöki hivatal volt tanácsadója – akit januárban egy botrány után menesztettek – bejelentette, indul az elnöki székért, és bemutatta választási programját.
2023-11-03: Közélet - Bartos Lóránt:

Újraszentelik a Szent Mihály-hegyi templomot

Nagyszabású ünnepséget tartanak Kézdialmás és Lemhény közös, Szent Mihály oltalmába ajánlott templománál. A felújított templomot szombaton 11 órai kezdettel szenteli újra dr. Kovács Gergely, Erdély érseke.