Mégis lehet sertést eladni

2023. november 8., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Állatorvosi igazolással értékesíthetők a karácsonyi ünnepek idején a háztáji gazdaságokban nevelt sertések – közölte Florin Barbu.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A mezőgazdasági miniszter szerint erről azt követően döntött, hogy tárgyalt az állategészségügyi hatóság (ANSVSA) elnökével. A tárcavezető hangsúlyozta, a sertések csakis állatorvosi felügyelettel értékesíthetők, és a szolgáltatás ingyenes. A kérdés azért merült fel, mert az ANSVSA egy közvitán levő rendelettervezettel megtiltaná a háztáji gazdaságokban hizlalt sertések értékesítését a sertéspestis elleni védekezés jegyében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-11-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kötelező gépjármű-biztosítás

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) árának korlátozását a piac megfelelő működését lehetővé tevő intézkedésekkel kell majd helyettesíteni, mert a biztosítások szabályozásának hiányosságai vezettek az RCA-piac válságához – jelentette ki a versenytanács elnöke.
2023-11-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Borbély Károly a Hidroelectrica élén

Borbély Károlyt, korábbi informatikai és hírközlési minisztert, a gazdasági és az energiaügyi minisztérium korábbi államtitkárát, a Hidroelectrica fejlesztési és beruházási igazgatóját nevezték ki a Hidroelectrica igazgatótanácsának elnökévé.