Kötelező gépjármű-biztosítás

2023. november 8., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) árának korlátozását a piac megfelelő működését lehetővé tevő intézkedésekkel kell majd helyettesíteni, mert a biztosítások szabályozásának hiányosságai vezettek az RCA-piac válságához – jelentette ki a versenytanács elnöke.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

Bogdan Chiriţoiu kifejtette, az RCA drágulásának nincs köze az energiaválsághoz, és Románia az egyetlen EU-tagállam, amely kénytelen volt beavatkozni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás piacába. A kormány október elején hagyta jóvá az RCA árának korlátozását év végéig meghosszabbító rendeletet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-11-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Az év fiatal vállalkozója

A Junior Business Club tizenegyedik alkalommal díjazza a kiemelkedő eredményeket elért fiatal vállalkozókat és vezetőket – áll a szervezet közleményében.
2023-11-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Mégis lehet sertést eladni

Állatorvosi igazolással értékesíthetők a karácsonyi ünnepek idején a háztáji gazdaságokban nevelt sertések – közölte Florin Barbu.