Ha hétfő, akkor minifociMenetel a Capitaly és az S&Z

2023. november 13., hétfő, Sport

Továbbra is két hibátlan csapata van a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokságnak, miután az éllovas és címvédő Capitaly, valamint a második helyezett S&Z hozta a kötelező győzelmet a pontvadászat 5. fordulójában. A küzdelemsorozat ma szünetel, ugyanis élvonalbeli teremlabdarúgó-csapatunk, a Sepsi-SIC a Szabó Kati Sportcsarnokban edz, ahol kedden 18 órától a Temesvári CFR együttesét fogadja.

  • Fotó: Tibodi Ferenc
    Fotó: Tibodi Ferenc

A sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság 5. fordulójának nyitómérkőzésén a Skála négygólos vereséget szenvedett a Dorcótól, a Málnás magabiztos győzelmet aratott a sereghajtó Szemerja együttesével szemben, míg a rosszabb gólkülönbsége miatt a tabella második helyén tanyázó S&Z hármat vágott a Trio Bodok alakulatának. A Puskás ’87 hozta a kötelező diadalt a Milan csapata ellen, míg a játéknap rangadóján az éllovas és címvédő Capitaly gyűjtötte be a nyertesnek járó három pontot, miután öt góllal bizonyult jobbnak a középmezőnyt erősítő Mikósokknál. A második után ez volt az aktuális pontvadászat következő leggólszegényebb fordulója, hiszen egy hónapja 30 találatot hoztak össze a csapatok, most viszont „csak” 32 gól született.

Az eredmények: Skála–Dorco 2–6, Málnás–Szemerja 7–0, Trio Bodok–S&Z 0–3, Milan–Puskás ’87 0–3, Capitaly–Mikósokk 8–3, az Új Fiúk csapata szabadnapos volt. A rangsor: 1. Capitaly (31–11) 12 pont, 2. S&Z (19–5) 12 pont, 3. Dorco 11 pont, 4. Málnás 10 pont, 5. Puskás ’87 (13–8) 7 pont, 6. Mikósokk (17–20) 7 pont, 7. Trio Bodok 6 pont, 8. Milan (10–24) 3 pont, 9. Skála 2 pont, 10. Új Fiúk 1 pont, 11. Szemerja 0 pont.

A 6. forduló (Szabó Kati Sportcsarnok, november 20.): Puskás ’87–Trio Bodok (17 óra), S&Z–Málnás (18 óra), Szemerja–Skála (19 óra), Dorco–Capitaly (20 óra), Mikósokk–Új Fiúk (21 óra), a Milan áll. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-13: Sport - :

Teodora Simon kevéssel maradt le a dobogóról (Asztalitenisz)

Az elmúlt hétvégén Izvorani-ban tartották meg a pingpong U21-es országos bajnokságot, amelyen három háromszéki sportoló is asztalhoz állt. Legjobb eredményüket az Újszentesi SK színeiben versenyző sepsiszentgyörgyi Teodora Simon szállította, miután egyéniben az 5–8-ban végzett.
2023-11-13: Sport - :

Egy vereség és egy győzelem Konstancán (Női kosárlabda, Eb-selejtező)

A női román kosárlabda-válogatott számára felemásra sikeredett az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtja, miután a Dan Calancea irányította alakulat vasárnap 93–77 arányban kikapott Szlovákiától, míg csütörtökön 82–70-re győzték le Izland legjobbjait. A nemzeti csapatban két háromszéki játékos mellett a bajnoki címvédő Sepsi-SIC egy játékosa is behívot kapott, s mindannyian parkettre léptek Konstancán.