246 eurót fizetnének a silókukoricára

2023. november 14., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági minisztérium jövőtől egy újabb jövedelemhez csatolt közvetlen támogatást szeretne bevezetni az állattenyésztésben.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A megoldást kidolgozták, és az unió mezőgazdasági bizottságát is értesítették. A támogatást jövő évtől fizetnék majd azon állattenyésztőknek, akik bizonyítani tudják, hogy a silókukorica hektárjára megvan a 3 tehén leterheltség, vagyis a gazdaságban legalább háromszor annyi tehén van, mint ahány hektár silókukorica. Így gyakorlatilag egy tehénre 82 eurós plusztámogatás jutna (246 osztva hárommal). Az állattenyésztők szakmai szervezetei üdvözölték a minisztérium döntését, de szeretnék, hogy minél hamarabb legyen kész az alkalmazási szabályzat s időben tudjanak felkészülni a támogatás igénylésére. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2284
szavazógép
2023-11-14: Gazdakör - :

Kályhaprogram vidékieknek

A környezetvédelmi miniszter bejelentése szerint a minisztériumban készül a kályhák roncsprogramja: a vidéken élők támogatást kapnak rossz hatásfokú, régi kályháik kicserélésére.
2023-11-14: Belföld - :

Felavatták a romániai kiképzőközpontot

Felavatták tegnap a holland, dán, amerikai és román együttműködéssel megalapított Európai F-16-os Kiképzőközpontot (EFTC) Romániában, ahol a román és más NATO-szövetséges katonák mellett az ukrán hadsereg pilótáit fogják felkészíteni az F-16-os harci gépek használatára.