Kályhaprogram vidékieknek

2023. november 14., kedd, Gazdakör

A környezetvédelmi miniszter bejelentése szerint a minisztériumban készül a kályhák roncsprogramja: a vidéken élők támogatást kapnak rossz hatásfokú, régi kályháik kicserélésére.

  • Mircea Fechet, környezetvédelmi miniszter. Fotó: Facebook / Ministerul Mediului - România
    Mircea Fechet, környezetvédelmi miniszter. Fotó: Facebook / Ministerul Mediului - România

Ezzel csökken az eltüzelt famennyiség, kisebb a levegőszennyezés, és a lakosság számára is gazdaságosabb – nyilatkozta a miniszter. Mint elmondta, nem csak fatüzelésű kályhák vásárlását támogatják, hanem a pellettel vagy brikettel működő kazánok beszerzését is. Romániában 3,5 millió család oldja meg a fűtést fával, ezek nagy többsége vidéken található. Falun a lakosság régi kályhákat használ, amelyek hatásfoka nagyon gyenge, 30 százalék körüli, és nem tartják a meleget. Ezzel szemben kaphatók a kereskedelemben korszerű kályhák, amelyek hatásfoka 80–90 százalékos, és léteznek az országban ilyen magas hatásfokú kályhákat gyártó vállalkozások is – részletezte a miniszter. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-11-14: Gazdakör - Incze Péter:

Erdősítés a helyreállítási és felzárkózási alapból

Románia 730 millió eurót szán az uniós helyreállítási és felzárkózási alapból erdősítésre. A pályázatok letevésének utolsó napja 2026. január 23-a.
2023-11-14: Gazdakör - :

246 eurót fizetnének a silókukoricára

A mezőgazdasági minisztérium jövőtől egy újabb jövedelemhez csatolt közvetlen támogatást szeretne bevezetni az állattenyésztésben.