Teremlabdarúgás, 1. LigaHatalmas diadal az éllovas Temesvár ellen

2023. november 15., szerda, Sport

A nagyot küzdő és kőkeményen védekező Sepsi-SIC hazai pályán óriási meglepetésre 1–0-ra legyőzte a Temesvári CFR együttesét a teremlabdarúgó 1. Liga 8. fordulójának zárómérkőzésén. Az éllovas elleni diadalból oroszlánrészt vállalt Papp László, a zöld-fehérek hálóőre, aki remek napot kifogva, bravúrt bravúrra halmozva esélyt sem adott a vendégeknek a gólszerzésre. A szentgyörgyi fiúk holnap már Marosvásárhelyen játszanak, ahol 17 órától a helyi VSK csapatával találkoznak.

  • Fotók: Miska Brigitta
    Fotók: Miska Brigitta

A mérkőzés első egy perce telt el csak eseménytelenül, majd a temesváriak rákapcsoltak, Silva és Dan révén veszélyeztették a kapunkat. Az 5. percben Veress megszerezhette volna a vezetést, de közelről fölé lőtte a labdát. A 8. percben Papp félpályától kétszer is próbára tette Lungut, de a vendégek kapusa résen volt. Később a találkozót irányító háromszékiek előtt két újabb nagy ziccer is adódott, amire Nemțianu kapufával válaszolt. Az első félidő hajrájában Grosu a hatos széléről lőtt mellé, a játékrészt pedig Silva és Souza védett próbálkozásai zárták.

 

 

A térfélcsere után rákapcsolt a Temesvári CFR, ám a hősiesen védekező szentgyörgyiek rendre hárították támadásaikat és kontrákra rendezkedtek be. Előbb Silva, majd Souza és Wellington lövését védte Papp, nálunk Mánya bombázott kapura. A 29. percben Máthis kapufáig jutott, majd egy perccel később egy szép szentgyörgyi támadás után a hatos széléről a léc alá küldte a labdát, így a Sepsi-SIC megszerezte a vezetést (1–0). A folytatás már csak a bánságiakról szólt, akik őrült offenzívába kezdtek, sőt, a kapusukat is lehozták, de nem tudták áttörni a jól záró védelmünket. A véghajrához közeledve Máthis eldönthette volna a meccset, ám a saját télfeléről felrúgott labda elkerülte a temesváriak üresen hagyott kapuját. Maradt az 1–0, és a hatalmas bravúrt bemutató Sepsi-SIC térdre kényszerítette a keddi meccsig hibátlan mérleggel rendelkező Temesvárt.

 

 

Teremlabdarúgó 1. Liga, 8. forduló: Sepsi-SIC–Temesvári CFR 1–0 (0–0). Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Mintegy 400 néző. Vezette: Vlad Ciobanu és Bogdan Hănceariuc. Sepsi-SIC: Papp–Mánya, Czintos, Máthis, Csog (cserék: Dospinescu, Isac, Bende, Veress, Iakab, Gáll, Kusztos). Edző: Mánya Szabolcs. Temesvári CFR: Lungu–Ilaș, Toader, Souza, Silva (cserék: Lupu, Grosu, David, Iancu, Dan, Wellington, Nemțianu, Buhăceanu A., Buhăceanu C.). Edző: Robert Lupu. Gólszerző: Máthis (30.). Sárga lap: Iakab (4.), Czintos (7.), Isac (39.), illetve Silva (9.).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-15: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagytata, a sepsiszentgyörgyi születésű TÓTH JÓZSEF 74. életévében rövid szenvedés után elhunyt.
Temetése 2023. november 16-án 15 órakor lesz a szemerjai új református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4330620
2023-11-15: Sport - :

Nehéz ellenfelet kapott a Sepsi-SIC (Női kézilabda, Román Kupa)

A Román Kézilabda-szövetség néhány napja kisorsolta a Román Kupa első fordulójának párosítását. A sorsolás nem kedvezett a megyeszékhelyi Sepsi-SIC fiatal játékosokból álló csapatának, igencsak nehéz összecsapás vár a Carmen Cartaș irányította lányokra, akik december 21-én a CSM Unirea Slobozia vendégeként lépnek pályára.