Hazaérkeztek a Gázai övezetből

2023. november 15., szerda, Belföld

A Tarom légitársaság különgépén érkezett Romániába tegnap reggel a Gázai övezetből kimenekített 86 román állampolgár családjával együtt – közölte a külügyminisztérium.

  • Fotó: Facebook / MAE
    Fotó: Facebook / MAE

A román állampolgárok és családtagjaik szombaton érkeztek az Egyiptomi Arab Köztársaság területére a rafahi határátkelőhelyen keresztül, majd az egyiptomi román nagykövetség képviselői gondoskodtak róluk. Ezt követően a román külügyminisztérium válságstábjának mobil csoportja elkísérte őket Kairóba, ahol repülőre szálltak. A külügyminisztérium folytatja a párbeszédet az izraeli és az egyiptomi hatóságokkal a Gázai övezetben maradt román állampolgárok és családtagjaik evakuálásáról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-15: Belföld - :

Iohannis Afrikában

Megkezdődött Klaus Iohannis államfő hivatalos afrikai körútja. Az Államelnöki Hivatal tájékoztatása értelmében Iohannis több afrikai országba látogat el november 14–23. között: Kenyában, Tanzániában és a Zöld-foki Köztársaságban állami, Szenegálban hivatalos látogatást tesz.
2023-11-15: Kultúra - :

Gyászolni az életet (Jászberényi Sándor Sepsiszentgyörgyön)

Kevesen mondhatják el magukról, hogy a forrásból táplálkoznak. Jászberényi Sándor író és haditudósító e kevesek közé tartozik, novellái, írásai ott születnek, ahonnan mások menekülnek, ahol mások meghalnak: a harctereken, a veszélyes gettókban, forradalmakban, aknatűzben, golyózáporban.