Iohannis Afrikában

2023. november 15., szerda, Belföld

Megkezdődött Klaus Iohannis államfő hivatalos afrikai körútja. Az Államelnöki Hivatal tájékoztatása értelmében Iohannis több afrikai országba látogat el november 14–23. között: Kenyában, Tanzániában és a Zöld-foki Köztársaságban állami, Szenegálban hivatalos látogatást tesz.

  • Klaus Iohannis és William Ruto, Kenya elnöke. Fotó: Facebook / Klaus Iohannis
    Klaus Iohannis és William Ruto, Kenya elnöke. Fotó: Facebook / Klaus Iohannis

Ezzel az elmúlt 30 év viszonylatában egyedülállónak számító politikai-diplomáciai lépéssel Románia felélénkítené az afrikai kontinenssel való kapcsolatait. Az elnök látogatásainak kettős célja van: a magas szintű politikai párbeszéd újraindítása ezekkel az országokkal, valamint a gazdasági és ágazati kapcsolatok újjáélesztése – áll a tájékoztatásban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-15: Belföld - :

Nő az egészségbiztosítók fizetése

Elfogadta tegnap a képviselőház az országos egészségbiztosító pénztár (CNAS) alkalmazottainak bérét emelő törvénytervezetet.
2023-11-15: Belföld - :

Hazaérkeztek a Gázai övezetből

A Tarom légitársaság különgépén érkezett Romániába tegnap reggel a Gázai övezetből kimenekített 86 román állampolgár családjával együtt – közölte a külügyminisztérium.