Az antiszemitizmus ellen

2023. november 16., csütörtök, Világfigyelő

A gyűlöletbeszéd és a gyűlöletből fakadó összetűzések számának növekedése miatt az antiszemitizmus elleni fellépés fokozására szólított fel nyilatkozatában a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács főtitkára tegnap.

  • Marija Pejčinović Burić. Fotó: Facebook / Council of Europe
    Marija Pejčinović Burić. Fotó: Facebook / Council of Europe

Marija Pejčinović Burić kijelentette: az elmúlt hetekben Európa-szerte tapasztalt, riasztóan megszaporodott antiszemita incidensek súlyos fenyegetést jelentenek minden tagállamra nézve. A zsinagógák, a zsidó iskolák és közösségi központok, valamint zsidók testi épsége elleni támadások közvetlenül veszélyeztetik az európai értékeket és szabadságot – figyelmeztetett. A főtitkár felszólította a nemzeti hatóságokat, hogy fokozzák az antiszemitizmus elleni küzdelmet, amihez támogatását ajánlotta, és szolidaritását fejezte ki az áldozatokkal.

Az Európa Tanács továbbra is élen jár az antiszemitizmus és a gyűlölet minden formája elleni küzdelemben, beleértve a muszlimellenes gyűlöletet is – emelte ki. A vonatkozó egyezmények, az intézmények és az ellenőrző mechanizmusok a tagállamok és minden európai szolgálatában állnak és maradnak a gyűlölet és az etnikai vagy vallási megkülönböztetés bármely formája elleni küzdelemben, valamint az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglalt értékek védelmében – tette hozzá a főtitkár.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2286
szavazógép
2023-11-16: Világfigyelő - :

Marokkóra lehet számítani (Migráció elleni küzdelem)

A felelőtlen politikát folytató Európai Unióval szemben Marokkóra továbbra is számíthat Magyarország az illegális bevándorlás elleni fellépésben – jelentette ki Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere tegnap Rabatban.
2023-11-16: Világfigyelő - :

Felrobbantották a Hamasz parlamentjét

Az izraeli hadsereg tűzszerészei felrobbantották a Hamasz törvényhozó tanácsának épületét – a gázai parlamentet, két nappal azután, hogy a Goláni nevű kommandós egység elfoglalta azt.