Teremlabdarúgás, 1. LigaA szentgyörgyiek nyerték a székely párharcot

2023. november 17., péntek, Sport

A keddi hazai győzelem után tegnap már idegenben játszott a Sepsi-SIC, amely a teremlabdarúgó 1. Liga 9. fordulójában a papírformát igazolva 8–2-re diadalmaskodott a Marosvásárhelyi VSK otthonában. A Mánya Szabolcs irányította zöld-fehérek vasárnap 12 órától a Mausoleul Mărăşeşti vendégeként próbálják begyűjteni a nyertesnek járó pontokat.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A kézdivásárhelyi Barbocz Norbertet is soraiban tudó házigazdák már az első percben hátrányba kerültek Máthis gólja után (0–1). Az egyoldalú találkozó 7. percében szépített a Marosvásárhelyi VSK, de a folytatásban a vendégektől Czintos és Bende is betalált, így a Sepsi-SIC kétgólos előnnyel vonult szünetre (1–3). A fordulás utáni első pillanatokban ismét Máthis szerzett gólt (1–4), a túloldalon pedig Barbocz és Nagy R. kísérletezett távoli lövéssel, majd Szőcs kapufája után Mánya is megzörgette a hazaiak hálóját (1–5). Annak ellenére, hogy a zöld-fehérek többet birtokolták a labdát, a vásárhelyiek előtt több lehetőség is adódott. A véghajrához közeledve Bende és Veress gólját követően Barbocz is eredményes volt (2–7), a székely párharc végeredményét pedig Mánya állította be (2–8). A Sepsi-SIC idénybeli hatodik sikerét ünnepelhette, a VSK viszont kilencedszer maradt alul.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 9. forduló: Marosvásárhelyi VSK–Sepsi-SIC 2–8 (1–3). Marosvásárhely, Simon László Sportcsarnok. Mintegy 100 néző. Vezette: Bálint Attila, Ovidiu Luca. Marosvásárhelyi VSK: Săbăduș–Ördög, Nagy N., Barbocz, Chertes (cserék: Palistan, Nicola, Duca, Incze, Láposi, Dan, Mireștan, Nagy T., Márton). Edző: Cosmin Gherman. Sepsi-SIC: Papp–Mánya, Csog, Czintos, Máthis (cserék: Dospinescu, Gáll, Iakab, Veress, Szőcs, Máté, Bende). Edző: Mánya Szabolcs. Gólszerzők: Chertes (7.), Barbocz (38.), illetve Máthis (1., 21.), Czintos (8.), Bende (8., 36.), Mánya (29., 40.), Veress (37.). Sárga lap: Nicola (12.), Mireștan (40.), illetve Csog (19.). (tibo)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-17: Irodalom - :

Miklóssi Szabó István: Holdanya unokája 5.

– regényrészlet –
2023-11-17: Sport - :

Kulcsfontosságú kupamérkőzést játszanak (Jégkorong)

Két hét szünet után ismét tétmérkőzést játszanak a Háromszéki Ágyúsok, ugyanis a Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította csapat szombaton 18.30-tól a Bukaresti Steaua együttesét fogadja a Deme László Műjégpályán. A narancs-kék mezesek negyedik meccsüket vívják a Román Kupa csoportkörében, a fővárosi alakulat elleni összecsapás pedig kulcsfontosságú a továbbjutás szempontjából, ugyanis Răzvan Lupașcu alakulata november elején legyőzte a háromszéki gárdát Otopeni-ben.