JégkorongKulcsfontosságú kupamérkőzést játszanak

2023. november 17., péntek, Sport

Két hét szünet után ismét tétmérkőzést játszanak a Háromszéki Ágyúsok, ugyanis a Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította csapat szombaton 18.30-tól a Bukaresti Steaua együttesét fogadja a Deme László Műjégpályán. A narancs-kék mezesek negyedik meccsüket vívják a Román Kupa csoportkörében, a fővárosi alakulat elleni összecsapás pedig kulcsfontosságú a továbbjutás szempontjából, ugyanis Răzvan Lupașcu alakulata november elején legyőzte a háromszéki gárdát Otopeni-ben.

  • Fotó: Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Háromszéki Ágyúsok

„A legutóbbi mérkőzésünkön nem sikerült győztesen elhagynunk a jeget a Steaua otthonában. A vereség a második harmadban mutatott rossz játékunknak, illetve az olykor fölösleges kiállításainknak köszönhető. Mivel a hétvégén lesz a második találkozónk a bukaresti csapat ellen, így már tudjuk, hogy milyen erőt képvisel. Ahhoz, hogy megnyerjük a szombati meccset, az első perctől az utolsóig teljes oldafigyeléssel kell hoznunk a játékunkat, tanulva a múltkori második harmadbeli botlásunkból. Tisztában vagyunk azzal, hogy mire számíthatunk, és ennek megfelelően készültünk erre egész héten. Győzni szeretnénk hazai közönség előtt, ugyanis így közelebb kerülhetünk a továbbjutáshoz a Román Kupában. Fontos lenne számunkra, ha minél több szurkoló eljönne a Deme László Műjégpályára, és remek hangulatot teremtve buzdítaná narancs-kék mezes együttesünket” – fogalmazott Bács Lóránt kapus­edző. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2402
szavazógép
2023-11-17: Sport - :

A szentgyörgyiek nyerték a székely párharcot (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

A keddi hazai győzelem után tegnap már idegenben játszott a Sepsi-SIC, amely a teremlabdarúgó 1. Liga 9. fordulójában a papírformát igazolva 8–2-re diadalmaskodott a Marosvásárhelyi VSK otthonában. A Mánya Szabolcs irányította zöld-fehérek vasárnap 12 órától a Mausoleul Mărăşeşti vendégeként próbálják begyűjteni a nyertesnek járó pontokat.
2023-11-17: Sport - :

A brassóiakat fogadja az éllovas Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A közel kéthetes válogatott szünet után a 4. forduló mérkőzéseivel folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga. A bajnoki címvédő és éllovas Sepsi-SIC az utolsó előtti Brassói Olimpia csapatát fogadja szombaton 19 órától a megyeszékhelyi Sepsi Arénában. A találkozó játékvezetői Alina Dekany, Mihai Dumitrașcu és Claudia Patricia Handrea.