Női kosárlabda, Nemzeti LigaA brassóiakat fogadja az éllovas Sepsi-SIC

2023. november 17., péntek, Sport

A közel kéthetes válogatott szünet után a 4. forduló mérkőzéseivel folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga. A bajnoki címvédő és éllovas Sepsi-SIC az utolsó előtti Brassói Olimpia csapatát fogadja szombaton 19 órától a megyeszékhelyi Sepsi Arénában. A találkozó játékvezetői Alina Dekany, Mihai Dumitrașcu és Claudia Patricia Handrea.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Szombaton 42. alkalommal találkozik a házigazda Sepsi-SIC és a Brassói Olimpia, a két együttes egymás elleni mérlege a Zoran Mikes edzette alakulat felé billen, hiszen az eddigi meccsekből negyvenet a zöld-fehérek nyertek meg, és csak egyszer – még 2015 decemberében – kaptak ki a Cenk alatti csapattól. A papírforma ezúttal is a háromszéki gárda sikerét ígéri, hiszen a sepsiszentgyörgyi együttes éllovasként, míg a brassói a rangsor hetedik helyezettjeként várja a holnapi párharcot. A pontvadászat előző körében a címvédő 81–48-ra nyert Kolozsváron, az Olimpia viszont a Târgoviște vendégeként kapott ki 93–60-ra.

A 4. forduló további mérkőzései (szombaton): Kolozsvári U–Bukaresti Rapid (14 óra), Aradi FCC–Târgoviște (17.30 óra). A Marosvásárhelyi VSK–Konstancai VSK találkozó tegnap lapzárta után ért véget. A rangsor állása: 1. Sepsi-SIC (3/0) 6 pont, 2. Rapid (2/1) 5 pont, 3. Konstanca (2/0) 4 pont, 4. Aradi FCC (2/0) 4 pont, 5. Târgoviște (1/2) 4 pont, 6. Kolozsvár (1/2) 4 pont, 7. Brassó (0/3) 3 pont, 8. Marosvásárhely (0/3) 3 pont. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-17: Sport - :

Kulcsfontosságú kupamérkőzést játszanak (Jégkorong)

Két hét szünet után ismét tétmérkőzést játszanak a Háromszéki Ágyúsok, ugyanis a Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította csapat szombaton 18.30-tól a Bukaresti Steaua együttesét fogadja a Deme László Műjégpályán. A narancs-kék mezesek negyedik meccsüket vívják a Román Kupa csoportkörében, a fővárosi alakulat elleni összecsapás pedig kulcsfontosságú a továbbjutás szempontjából, ugyanis Răzvan Lupașcu alakulata november elején legyőzte a háromszéki gárdát Otopeni-ben.
2023-11-17: Sport - :

Kézdivásárhelyre látogat a sereghajtó (Labdarúgás, 3. Liga)

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Kézdivásárhelyi SE szombaton 14 órától a sereghajtó Brassói SR ellen játszik a Sinkovits Stadionban. A legutóbbi öt mérkőzésén vereséget szenvedő Sepsi OSK II. ma 14 órától a Székely­udvarhelyi FC vendégeként igyekszik borítani a papírformát.