LabdarúgásMagyarország Eb-résztvevő

2023. november 17., péntek, Sport

A magyar labdarúgó-válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra, mivel a ráadásban esett öngólnak köszönhetően döntetlent játszott (2–2) a bolgár csapat vendégeként a selejtező 9. fordulójában. A 11 találkozó óta veretlen nemzeti együttes csoportelsősége még nem dőlt el, mert a szabadnapos Szerbia két ponttal van lemaradva. Marco Rossi legénysége vasárnap 16 órától a montenegrói alakulatot fogadja a Puskás Arénában.

  • Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Fotó: MTI / Illyés Tibor

Marco Rossi tanítványai a 10. percben megszerezték a vezetést, Szoboszlai Dominik beadásából Ádám Martin fejelt a hálóba. Az első hatékony bolgár támadásnál váratlanul egyenlítettek a házigazdák, akik felbátorodtak, így a meccs kiegyenlítetté vált. Az újabb fordulatot Valentin Antov kiállítása jelentette, innentől pedig fölényben futballoztak a magyarok, gólt azonban a szünetig nem jegyeztek. A második félidőben létszámfölényét kihasználva magabiztosan játszott a nemzeti együttes, ráadásul Szoboszlai többször is veszélyeztetett. Kerkez Milos kiállításával a bolgárok kiszabadultak a szorításból, aztán váratlanul tizenegyeshez jutottak, és azt értékesítve előnybe kerültek. A vendégek hiába rohamoztak a hátralévő időben, jobbára csak Szoboszlai szabadrúgásai okoztak izgalmat. A hosszabbítás hetedik percében gyakorlatilag a meccs utolsó lehetőségénél a magyar csapatkapitány előre ívelését Alex Petkov a saját kapujába csúsztatta, ezzel kijuttatta a magyarokat az Eb-re.

Eredmény, selejtező, 9. forduló: Bulgária–Magyarország 2–2 (gólszerzők: Delev 24., Deszpodov 79. – tizenegyesből, illetve Ádám 10., Petkov 90+7. – öngól). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-11-17: Sport - :

Kézdivásárhelyre látogat a sereghajtó (Labdarúgás, 3. Liga)

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Kézdivásárhelyi SE szombaton 14 órától a sereghajtó Brassói SR ellen játszik a Sinkovits Stadionban. A legutóbbi öt mérkőzésén vereséget szenvedő Sepsi OSK II. ma 14 órától a Székely­udvarhelyi FC vendégeként igyekszik borítani a papírformát.
2023-11-17: Közélet - :

Mitől lesz Sepsiszentgyörgy még jobb város? (Önkormányzati szemle)

Őszi kulturális, ifjúsági, sport- és mentálhigiénés programok
Remek kikapcsolódási, mozgási és tanulási lehetőségeket biztosítanak az önkormányzat által finanszírozott programok, idén szám szerint 170, melyek közül több is ősszel zajlik. A legkisebbek körében az olvasás szeretetét népszerűsítő rendezvényektől kezdve a kulturális kiruccanásokon át a közösséget összehozó sporttevékenységekig a város minden szegletében érezhető ezeknek a kezdeményezéseknek a hatása.