Ellopták az új tanösvény kerti bútorait

2023. november 17., péntek, Közélet

Nemrég írtuk, hogy a megyei tanács alárendeltségébe tartozó Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ tanösvényt létesített a kovásznai Horgász és Hankó völgyét összekötő erdei út vonalán. Azóta három hónap sem telt, és máris ellopták a tanösvényen létesített pihenőhelyek asztalainak, padjainak egy részét.

  • Fotó: Moscviciov Leonid
    Fotó: Moscviciov Leonid

A hat kilométeres tanösvény a kovásznai Clermont Szállodától indul, érinti a Hankó-völgyet, majd a terelőút és a keskeny nyomtávú erdei vasút mellett haladva visszaérkezik a kiindulási ponthoz. A Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ munkatársai az útvonal mentén tizennégy román és magyar nyelvű tájékoztató táblát helyeztek ki, amelyek hasznos információkat nyújtanak a környék állat- és növényvilágáról, az erdőgazdálkodásról, a térségben termő gombafajokról, a domborzat eróziós folyamatairól, ásványairól, kőzeteiről és geológiai folyamatairól. Emellett a tanösvény mentén pihenőhelyeket is létesítettek a turistáknak.

A napokban Moscviciov Leonid, a Hegyimentő Központ vezetője arról tájékoztatott, hogy a tanösvény egyik pihenőpontján, a Horgász- és Hankó-völgy közötti 767 m magas dombtetőn (az „Antennánál”) a deszkapallóból készült két asztal és a hozzá tartozó padok közül az egyik garnitúrát ellopták, ezért ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2286
szavazógép
2023-11-17: Közélet - Nagy D. István:

Pénzt adtak Románia nemzeti ünnepére

A sokéves gyakorlatnak megfelelően, idén is az önkormányzatok biztosítják a román nemzeti ünnep alkalmából zajló hivatalos rendezvények pénzügyi hátterét. Kovászna Megye Tanácsa tegnapi ülésén 50 ezer lejt szavazott meg a célra saját forrásaiból. A sepsiszentgyörgyi hivatalos ünnepséget a prefektúra szervezi, idén az Andrei Mureșanu Színház is társul, ennek érdekében a megyei képviselő-testület a kormányhivatal, az önkormányzat, valamint a színház közötti megállapodást is jóváhagyott.
2023-11-17: Jegyzet - Kuti János:

Kormány nélkül maradunk? (Kármentő)

Most, ahogy közelednek a jövő évi választások, politikusaink minden lehető módon mut(og)atni akarják magukat a nép egyszerű fiaiként, mint akik – akár az istenadta nép – a piacról élnek.