Női kosárlabda, Nemzeti LigaA Sepsi-SIC magabiztosan nyert a vendég Brassó ellen

2023. november 20., hétfő, Sport

Sorozatban negyedik bajnokiját is megnyerte a címvédő Sepsi-SIC, amely szombaton 50 pontos különbséggel, 104–54-re győzedelmeskedett a megyeszékhelyre látogató Brassói Olimpia ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga 4. fordulójában. A hétvégén a Bukaresti Rapid vendégeként lép majd pályára a szentgyörgyi csapat, amelynek szerdán az Euroligában, a török Fenerbahce Alagoz Holding otthonában is bizonyítania kell.

  • Fotók: Miska Brigitta
    Fotók: Miska Brigitta

A házigazda Sepsi-SIC egy 9–0-s rohammal indította a Brassói Olimpia elleni meccset, az első negyed felénél pedig már 15 ponttal vezettek a mieink (19–4). A folytatásban is hengereltek a zöld-fehérek, akik támadásról támadásra növelték a különbséget (32–12). A második negyedben valamelyest kiegyenlítődött a küzdelem, de a szentgyörgyiek így is gyarapították előnyüket (51–25). A nagyszünet után sem lazítottak Zoran Mikes tanítványai, akik 84–37-es állásról várták a roppant egyoldalú találkozó zárószakaszát. Az Euroliga-mérkőzés előtt álló háromszékiek az utolsó negyedben már visszavettek a sebességből, ám félgőzzel is simán hozták a negyedet, ami azt jelentette, hogy a Sepsi-SIC 50 pontos különbséggel, 104–54 arányban nyerte meg a szomszédos városok párharcát.

 

 

A találkozó legeredményesebb játékosát a sepsiszentgyörgyi alakulat adta, hiszen Hrisztova 24 ponttal zárta a szombati összecsapást, a túloldalon pedig a dupla duplát – 17 lepattanót és 22 egységet (csapata pontjainak majdnem a felét) – jegyző Robinson je­leskedett. A Cenk alattiak kézdivásárhelyi kosarasa, Kozman Kriszta egész meccsen pályán volt a címvédő ellen, 6 leszedett labda, 1 gólpassz és 3 pont került fel a neve mellé.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, 4. forduló: Sepsi-SIC–Brassói Olimpia 104–54 (32–12, 19–13, 33–12, 20–17). Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna. Mintegy 200 néző. Vezette: Alina Dekany, Mihai Dumitrașcu, Claudia Patricia Handrea. Sepsi-SIC: Akathiotou 8/6, Nyström 21/9, Belegante 3/3, Janković 12, Green 8/6–Gereben 23/9, Lipovan, Mikes, Hisztova 24/3, Cătinean 5/3, Veress, Toma. Edző: Zoran Mikes. Brassói Olimpia: Doba 2, Nan 6, Armanu 15/3, Kozman 3, Robinson 22–Corda, Pešović, Tudor, Florea, Nistoroiu, Vaida 6. Edző: Dan Calancea.

 

 

A további eredmények: Aradi FCC–Târgoviște 68–64, Kolozsvári U–Bukaresti Rapid 90–63 (a kincses városiak sepsiszentgyörgyi játékosa, Kelemen Kincső 32 percet volt a pályán és 13 ponttal járult hozzá csapata győzeleméhez), Marosvásárhelyi VSK–Konstancai VSK 61–82 (a házigazdák kézdivásárhelyi kosárlabdázója, Domokos Réka 10 percet töltött a parketten és 2 pontot jegyzett). (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2284
szavazógép
2023-11-20: Sport - Miska Brigitta:

Visszavágtak a bukaresti csapatnak a kupában (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok szombaton hazai közönség előtt megérdemelt, 3–2 arányú győzelmet arattak a Bukaresti Steaua felett a Román Kupa csoportkörében, így visszavágtak a két héttel ezelőtti idegenbeli vereségért. A diadalból oroszlánrészt vállalt a kapus, László Arnold, aki bravúrt bravúrra halmozva okozott fejfájást a fővárosi csapatnak. Ezzel a sikerrel a narancs-kék mezes együttes továbbra is harcban van a négyes döntőbe jutásért.
2023-11-20: Kultúra - Matekovics János Zoltán:

Sepsiszentgyörgyi színészek a Lepattanóban (Villáminterjú Fekete Zsolt színművésszel)

A mindig nagyon tevékeny és elfoglalt sepsiszentgyörgyi színművészt, Fekete Zsoltot nemrég Bécsben értük utol, ahová a forgatási szabadnapján érkezett, hogy a Svung Magyar Színházban bemutassa Perkúcigó című egyéni műsorát. A művészt a Vékes Csaba rendezte Lepattanó című készülő magyar filmről faggattuk, valamint arról is érdeklődtünk, miként lehet bekerülni egy filmbe és hogyan néz ki egy forgatási nap.