Újabb rakétarendszerek

2023. november 20., hétfő, Belföld

A védelmi minisztérium (MAPN) csaknem kétmilliárd eurós tendert írt ki egy rövid és egy nagyon rövid hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer beszerzésére.

A 9,48 milliárd lej értékű fegyvervásárlást a MAPN-hez tartozó hadiipari vállalat, a Romtehnica bonyolítja le. A nyertes pályázónak öt éven belül kell leszállítania a rakétarendszereket, gondoskodnia kell a használatukhoz szükséges kiképzésről, és további legalább kétéves jótállást kell biztosítania. Románia NATO-tagként kötelezettséget vállalt arra, hogy a GDP legalább két százalékának megfelelő összeget fordít évente védelmi kiadásokra, de az ukrajnai háború hatására idén a katonai költségvetést a GDP 2,5 százalékára növelte.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2285
szavazógép
2023-11-20: Belföld - :

Hírsaláta

EMLÉKTÁBLA-AVATÁSSAL EMLÉKEZTEK MAKOVECZ IMRÉRE tegnap Temesváron, az építész által tervezett, 90 százalékban elkészült Új Ezredév Református Központban.
2023-11-20: Belföld - :

Letartóztatták terrorpropagandáért

Terrorszervezetek internetes népszerűsítése miatt, terrorcselekményekre történő felbujtás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett a bukaresti táblabíróság egy Claudiu Adrian Chitiuţă nevű férfit, aki közösségi oldalán több ízben magasztalt közel-keleti terrorszervezeteket, dicsőítette azok vezetőit azzal a szándékkal, hogy követőit terrorcselekmények elkövetésére ösztönözze.