Több száz bevont jogosítvány

2023. november 20., hétfő, Belföld

A közlekedési rendőrök szombaton 455 jogosítványt vontak be, 100-at gyorshajtás, 47-et ittas, 16-ot pedig kábítószer befolyása alatt történő vezetés miatt – tájékoztatott tegnap a Román Rendőrség.

  • Fotó: Facebook / Poliția Română
    Fotó: Facebook / Poliția Română

A közlemény szerint a rendőrök 131 közlekedési bűncselekményt is megállapítottak. Szombaton ugyanakkor összesen 4038 rendőr és csendőr vett részt a Blokád elnevezésű országos akcióban, amelynek célja a közrend biztosítása, az erőszakos cselekmények megelőzése, a kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás megakadályozása, valamint a közlekedésbiztonság növelése volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2286
szavazógép
2023-11-20: Belföld - :

Letartóztatták terrorpropagandáért

Terrorszervezetek internetes népszerűsítése miatt, terrorcselekményekre történő felbujtás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett a bukaresti táblabíróság egy Claudiu Adrian Chitiuţă nevű férfit, aki közösségi oldalán több ízben magasztalt közel-keleti terrorszervezeteket, dicsőítette azok vezetőit azzal a szándékkal, hogy követőit terrorcselekmények elkövetésére ösztönözze.
2023-11-20: Világfigyelő - :

Újraválasztották Orbán Viktort (Fidesz-kongresszus)

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének szombaton a kormánypárt 30., tisztújító kongresszusán Budapesten. Orbán Viktor 1993–2000 között, illetve 2003 óta megszakítás nélkül a Fidesz elnöke, legutóbb két éve, a 2021 novemberében tartott tisztújító kongresszuson választották újra pártelnöknek. A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort, Németh Szilárdot, Kósa Lajost és Gál Kingát.