MűkorcsolyaMagabiztos siker az idénynyitó versenyen

2023. november 21., kedd, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy-Rozsnyai Lotti magabiztos teljesítménnyel aranyérmes lett az ötfordulós műkorcsolya európai kritérium-versenysorozat nyitóviadalán, amelyet az elmúlt hét végén tartottak a meg a szlovéniai Celjében. A Chicks I-es kategóriában jégre lépő sportolónk tizenhatodmagával harcolt a legjobbnak járó elismerésért.

  • Petra Knežević Kolarevic és Nagy-Rozsnyai Lotti
    Petra Knežević Kolarevic és Nagy-Rozsnyai Lotti

A Kézdivásárhelyi SE és a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek közös csapatát képviselő céhes városi Nagy-Rozsnyai Lotti szlovén, bolgár, horvát, szlovák, szerb és dél-afriakai versenyzőkkel mérte össze tudását, majd a bemutatott programja végén a versenybírák messze az ő produkcióját ítélték a legjobbnak. A Petra Knežević Kolarevic által felkészített háromszéki műkorcsolyázó lánynak  majdnem 31 pontot ért a teljesítménye, míg a dobogó másik két fokára felálló sportolók kevesebb, mint 25 pontot kaptak. Az ötfordulós műkorcsolya európai kritérium-versenysorozat következő megmérettetését (Skate Helena Európa-kupa) január első hétvégéjén tartják Belg­rádban, ám sportolóinkra addig még több viadal is vár. A háromszékiek következő versenye a budapesti Santa Claus Cup tizenhetedik kiírása lesz, amelyen Lotti mellett Molnár Lelle Ágota és Czipa Kriszta is jégre lép.

Eredmény, Chicks I-es kategória: 1. Nagy-Rozsnyai Lotti 30.97 pont, 2. Nina Aupic (szlovén) 24.60 pont, 3. Jekaterina Neseva (bolgár) 24.42 pont. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-21: Sport - :

Orbán bronz-, Kertész aranyérmes (Birkózás)

Péntektől vasárnapig a marosvásárhelyi Simon László Sportcsarnok adott otthont az U23-as korosztály számára kiírt országos birkózóbajnokságnak, amelyről két éremmel tértek haza a háromszéki sportolók.
2023-11-21: Sport - :

Spanyolország tizennegyedszer csoportgyőztes (Labdarúgás, Eb-selejtező)

A spanyol az egyetlen csapat, amely a legutóbbi 16 labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezősorozat mindegyikén sikerrel jutott túl, ráadásul 14 alkalommal csoportgyőztesként – írta a hétvége válogatott meccseinek érdekességeit csokorba szedő IFFHS, a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet.