BirkózásOrbán bronz-, Kertész aranyérmes

2023. november 21., kedd, Sport

Péntektől vasárnapig a marosvásárhelyi Simon László Sportcsarnok adott otthont az U23-as korosztály számára kiírt országos birkózóbajnokságnak, amelyről két éremmel tértek haza a háromszéki sportolók.

  • Orbán Lóránt a dobogó harmadik fokán. Fotó: Facebook / Federația RomÂnĂ de Lupte
    Orbán Lóránt a dobogó harmadik fokán. Fotó: Facebook / Federația RomÂnĂ de Lupte

Három megyeszékhelyi sportoló vett részt az elmúlt hét végén az U23-as korosztály számára megszervezett országos birkózóbajnokságon, amelyről remek eredménnyel tértek haza a háromszékiek. A Sepsiszentgyörgyi MSK színeiben a 86 kilogrammos súlycsoportban szőnyegre lépő Orbán Lóránt jó teljesítménnyel bronzérmes lett, míg testvére, a Sepsi-SIC alakulatának harcoló Orbán Norbert ezúttal lemaradt a dobogóról és az 5. helyen zárt. Birkózóink legjobb eredményét a Temesvári CSU-nak versenyző Kertész Mátyás szállította, miután az 57 kilós kategóriában nem talált legyőzőre, és bajnoki aranyéremmel a nyakában állhatott fel a pódium legmagasabb fokára.

Az eredmények: * 57 kg: 1. Kertész Mátyás (Temesvári CSU), 2. Antonio Intze (Bukaresti Rapid), 3. Gombos Roland (Marosvásárhelyi VSK) * 86 kg: 1. Biró Krisztián (Marosvásárhelyi VSK), 2. Denis Ioan Chirica (Konstancai VSK), 3. Orbán Lóránt (Sepsiszentgyörgyi MSK)... 5. Orbán Norbert (Sepsi-SIC). (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-21: Kultúra - Váry O. Péter:

Könyv és környéke

Inkább környéke. Mert sok szó esett a körülményekről és a háttérről, amelyek a könyv megírásához vezettek, és kevesebb a regényről – de végső soron a körülmények és a háttér maga a regény.
2023-11-21: Sport - :

Magabiztos siker az idénynyitó versenyen (Műkorcsolya)

A kézdivásárhelyi Nagy-Rozsnyai Lotti magabiztos teljesítménnyel aranyérmes lett az ötfordulós műkorcsolya európai kritérium-versenysorozat nyitóviadalán, amelyet az elmúlt hét végén tartottak a meg a szlovéniai Celjében. A Chicks I-es kategóriában jégre lépő sportolónk tizenhatodmagával harcolt a legjobbnak járó elismerésért.