Bemutatták a Marco Rossiról szóló könyvet

2023. november 21., kedd, Világfigyelő

Egy nappal azután, hogy a magyar labdarúgó-válogatott veretlenül, csoportelsőként zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, bemutatták a Marco Rossi szövetségi kapitányról szóló új könyvet. A Ch. Gáll András által jegyzett mű – amely az Inda Press könyvkiadó és az Index gondozásában került a könyvesboltokba – a 2018-ban megjelent könyv folytatása, a Marco Rossi – Folytassa, Mister! címet viseli, és az azóta eltelt időszak legfontosabb történéseivel bővült ki.

  • Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a róla szóló könyv bemutatóján. Fotó: MTI / Hegedüs Róbert
    Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a róla szóló könyv bemutatóján. Fotó: MTI / Hegedüs Róbert

A sajtóbemutatón a szerző mellett jelen volt az 59 esztendős tréner is, aki több érdekes történetet elevenített fel, többek között azt, hogy 2012-ben kis híján felhagyott a „mesterségével” és könyvelőnek állt, azonban éppen abban a budapesti étteremben fordult a sorsa – és került nem sokkal később a Budapest Honvédhoz –, ahol a tegnapi eseményt tartották.

A beszélgetés során Marco Rossi elmondta, Magyarországon teljesen más edző lett belőle, de ez valahol természetes is, hiszen mint minden más mesterségben, itt is folyamatosan fejlődni, tanulni kell. Hozzátette, ő nem tartozik az innovatív edzők közé, sokkal inkább, mint egy „szabó”, az adott játékosanyagból próbálja meg kihozni a lehető legtöbbet, de emellett természetesen az „újítók” taktikai újdonságait is folyamatosan felhasználja a munkája során. Marco Rossi elárulta, hogy edzői pályafutása legjobb mérkőzésének az angolok ellen idegenben 4–0-s sikerrel zárult találkozót tartja, míg a legemlékezetesebb pillanatnak a múlt csütörtöki bulgáriai 2–2-es végeredmény kialakulását nevezte. „Bulgáriában az a stressz, amit az utolsó húsz percben éreztem, az olyan volt, hogy a gyengébb idegzetűeknek nem is igazán ajánlom. Viszont az egyenlítő gólnál olyan felszabadító érzés kerített hatalmába, amilyet korábban még sohasem tapasztaltam” – mondta Marco Rossi a szófiai találkozóról, melyen a magyarok a 97. percben egy öngóllal egyenlítettek és harcolták ki egyúttal az Európa-bajnoki részvételt. A tréner megjegyezte, ezek mellett legalább ugyanilyen büszke a tavaly szeptember óta tartó veretlenségi sorozatra is.

A már magyar állampolgársággal is rendelkező tréner újságírói kérdésre, miszerint a válogatott képes lehet-e megismételni a görögök 2004-es, hihetetlen Európa-bajnoki győzelmét, higgadtan, visszafogottan válaszolt: „Az eufória pillanataiban hajlamosak vagyunk szem elől téveszteni a dolgokat, két lábbal kell a földön állnunk. Viszont úgy gondolom, hogy ha az Európa-bajnokságon mindenki ott tud lenni és jó formában lesz, akkor mindenkivel fel tudjuk venni a versenyt.” Szóba került a Montenegró ellen duplázó Szoboszlai Dominik szerepe is – az újságírók már világklasszisként emlegették a Liverpool középpályását –, akivel kapcsolatban Marco Rossi elmondta, a válogatottban ő az, aki képes a teljesítményével elbillenteni az egyensúlyt, olyan játékos, akit még akkor is érdemes a pályán hagyni, ha éppen önmagához képest gyengébben futballozik, hiszen ilyenkor is eldöntheti az összecsapást. Külön kiemelte Szoboszlaival kapcsolatban, hogy senkihez sem hasonlítható fejlődési vágy dolgozik benne, ez pedig kizárólag az ő érdeme.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-21: Világfigyelő - :

Biden az amerikai történelem legidősebb elnöke

Joe Biden tegnap családi körben ünnepelte 81. születésnapját az amerikai történelem legidősebb elnökeként. Az amerikai média nagy terjedelemben számolt be az elnöki születésnapról és annak politikai témává válásáról egy évvel az elnökválasztás előtt.
2023-11-21: Elhalálozás - :

Elhalálozás