Betörtek az SZNT székházába

2023. november 21., kedd, Közélet

Betörtek a Székely Nemzeti Tanács sepsiszentgyörgyi székházába vasárnap kevéssel dél előtt.

  • Az SZNT székháza. Fotó: Albert Levente
    Az SZNT székháza. Fotó: Albert Levente

Szemtanú szerint egy igen ittas, hajléktalannak tűnő férfi betörte az ajtó üvegablakát, benyúlt és kinyitotta az ajtót. A zajra felfigyelt a szomszédos telken levő kutya, és hangos ugatásba kezdett, mire kijött a szomszéd, és látva, mi történik, a 112-es sürgősségi hívószámon riasztotta a hatóságokat. Rövid időn belül a helyszínre érkeztek az állami és a helyi rendőrség munkatársai is. A férfit elszállították. A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Gabriela Dinu érdeklődésünkre közölte, a kivizsgálást folytatják, rongálás gyanújával nyitottak bűnügyi iratcsomót, melyet átadnak az ügyészségnek. Az SZNT irodavezetőjétől megtudtuk, az épületből nem tűnt el semmi, az ajtót tegnap kijavították. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-11-21: Közélet - Hecser László:

Medvetámadás Baróton

Medve támadott egy baróti férfira szombaton a Technika-telepen. A sebesültet a baróti kórház sürgősségi osztályán látták el, állapota kielégítő.
2023-11-21: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Osztálykirándulások két keréken

Jövő évtől akár osztálykirándulásokra is igénybe vehetők a Székelyföldi Kerékpáros Vándortábor kerékpárjai, túraútvonalakat, kísérőket is biztosítanak az érdeklődő közösségek számára – jelentették be tegnapi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatójukon a szervezők.