Kit válasszunk új cégünk megalapítására? /X/

2023. november 21., kedd, Gazdaság

Talán triviálisnak tűnhet egy új vállalkozás megalapítása, mégis számos buktatója lehet annak, ha magunk vágunk bele annak létrehozásába, vagy esetleg nem a megfelelő szakembert választjuk ki a feladatra.

Felemelő pillanat az, amikor felötlik valakiben egy vállalkozási lehetőség, és a megvalósulás útjára lép az ötletgazda. Ilyenkor kézenfekvő, hogy nem mindennapi terveink megvalósításának első lépéseként létrehozunk egy vállalkozást, hogy törvényes adózási keretek között tudjuk folytatni eltervezett gazdasági tevékenységünket. A cegalapitas-romaniaban.hu szakértői cikke alapján körültekintőnek kell lennünk, ha első cégünk megalapítására szolgáltatót keresünk.

S mire érdemes figyelni ilyenkor? Milyen buktatói lehetnek annak, ha nem jól választjuk ki a cégbejegyzéssel megbízandó specialistát?

Első és legfontosabb kritérium, hogy ne a szolgáltató árazása alapján döntsünk, és mindig kétkedve fogadjuk, ha valaki a legalacsonyabb árat adja meg. Minden egyes területen érdemes óvatosnak lenni a legalacsonyabb árszabással, hiszen a legtöbbször igaz az a mondás, hogy: olcsó húsnak híg a leve.

Érdemes odafigyelni a kiválasztott szakember tapasztalatára, mindenképpen kérjünk referenciát, és informálódjunk atekintetben is, hogy hány éve van a piacon az illető, hiszen a szakmában eltöltött évek száma már irányadó lehet számunkra abban, hogy megítéljük, milyen tudással, és ismerettel rendelkezhet a megbízott az adott területet illetően.

S mit kockáztatunk, ha nem a megfelelő szolgáltatót választjuk ki?

* fekete listás székhely

* vállalkozói számla hiánya

* ÁFA-regisztráció elmulasztása (ha szükséges)

* tevékenységünk gyakorlásához szükséges engedélyek kiváltásának elmulasztása

* kellően felkészült könyvelő hiánya

Érdemes alaposan utánajárni az első lépések kivitelezésének, hiszen cégünk jövője múlhat a cégalapítós szakember kiválasztásán. Mindezen ismeretek tudatában igyekezzünk helyesen dönteni, és jó szakembert választani induló vállalkozásunk bejegyeztetésére. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-11-21: Máról holnapra - Nagy D. István:

Valahogy csak lészen

Kétségkívül nagy úr a kényszer, ahogy a berögződöttség is: egyre abszurdabb tettekre ragadtatja azokat, akiket a hatalmában tart.
2023-11-21: Életmód - :

A szőrápolás 3 legfontosabb pontja /X/

A kutyusoknak alapvető szükségletei között nem csak az étkezés és a vízivás szerepel. A listán megannyi további pont kap helyet, amire mindenkinek oda kell figyelni. Nem elegendő, ha a gazdi néha megmossa a bundájukat. Időnként szükség van arra, hogy elvigyék őket kutyakozmetikushoz, aki szakértelmével tisztában van a szőrápolás legfontosabb pontjaival.