Béremelést reméltek

2023. november 30., csütörtök, Család

A munkavállalók mintegy 53 százaléka fizetésemelésre számított 2023-ban, és 40 százalékuk mondta, hogy munkahelyet vált, ha nem nő a bére.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Az Undelucrăm.ro online platform tavaly decemberben készített közvélemény-kutatásában 3834 munkavállalót kérdezett meg. A válaszadók mintegy 27 százalékának 20–30 százalékos béremelésre lett volna szüksége ahhoz, hogy meg tudjon élni, 20 százalék 10–15 százalékos, 19 százalék pedig 15 és 20 százalék közötti fizetésemelésre számított. Mintegy 7 százalék mondta azt, hogy 50 százalékot meghaladó béremelést szeretne, 6,5 százalék pedig akkor is meg tudott volna birkózni a kiadásokkal, ha a fizetése nem nő idén. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-11-30: Család - :

Megpróbáltatások (Személyes)

Akadályok, gondok, nehézségek – amelyekbe óhatatlanul ütközünk életünk folyamán. Lehetnek szakmai, családi, pénzügyi vagy akár erkölcsi megtorpanások, megpróbáltatások, a megküzdési módok egyénenként változnak.
2023-12-03: Vélemény - :

Adventi várakozás (Református hírnök)

„Várom az Urat, várja a lelkem, és bízom ígéretében. Lelkem várja az Urat, jobban, mint az őrök a reggelt, mint az őrök a reggelt. Bízzál, Izráel, az Úrban, mert az Úrnál van a kegyelem, és gazdag ő, meg tud váltani. Meg is váltja Izráelt minden bűnéből.”
(130. Zsoltár)