Labdarúgás, Európa-bajnokságA házigazdával egy csoportban a magyarok

2023. december 2., szombat, Sport

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán. Az Eb június 14-én rajtol és július 14-ig tart majd.

  • Szoboszlai Dominik és a magyar válogatott izgalmas mérkőzésekre számíthat. Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Szoboszlai Dominik és a magyar válogatott izgalmas mérkőzésekre számíthat. Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

Az ünnepélyes eseményen az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai az A-csoportban június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.

A magyarok Európa-bajnokságon eddig egyszer játszottak a németekkel, a 2021-ben rendezett kontinenstornán emlékezetes döntetlen lett a találkozó vége (2–2), amellyel Németország jutott tovább, a magyarok pedig búcsúztak a csoportkör végén. Másik két csoportellenfelével, Skóciával és Svájccal még soha nem játszott a magyar csapat kontinenstornán.

Az Elbai Filharmónia impozáns épületében rendezett sorsolás alapján a legnehezebb csoportnak a B jelű négyes tűnik, amelyben a címvédő olaszok, a spanyolok, a vb-bronzérmes horvátok, valamint az albánok szerepelnek majd. A márciusban sorra kerülő pótselejtezők közül a Lengyelországot, Walest, Finnországot és Észtországot felvonultató négyes győztese a D-csoportba kerül majd Hollandia, Ausztria és Franciaország mellé.

Az izraeli, bosnyák, ukrán, izlandi négyes pótselejtezős küzdelmének továbbjutója az E-csoportban szerepel majd Belgium, Szlovákia és Románia mellett, míg a harmadik pótselejtező győztese, Grúzia, Görögország, Kazahsztán, vagy Luxemburg az F jelű négyes tagja lesz a törökök, a portugálok és a csehek társaságában.

A németországi Európa-bajnokságnak 10 német város, Hamburg mellett Berlin, München, Dortmund, Köln, Stuttgart, Düsseldorf, Frankfurt, Lipcse és Gelsenkirchen ad majd otthont, a döntőt a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.

A csoportok: * A-csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc * B-csoport: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia * C-csoport: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia * D-csoport: Lengyelország/Wales/Finnország/Észtország, Hollandia, Ausztria, Franciaország * E-csoport: Belgium, Szlovákia, Románia, Izrael/Bosznia-Hercegovina/Ukrajna/Izland * F-csoport: Törökország, Grúzia/Görögország/Kazahsztán/Luxemburg, Portugália, Csehország.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1429
szavazógép
2023-12-02: Közélet - :

Hárman ütköztek, megsérült egy kislány

Súlyos közúti balesetről számolt be a Kovászna megyei rendőrség. Hármas ütközés történt a 11-es főúton, a dálnoki tető és Csernáton közötti szakaszon pénteken este 6 óra előtt 20 perccel.
2023-12-04: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház e heti játékrendje: december 5-én, kedden, 6-án, szerdán és 7-én, csütörtökön 19 órától a nagyteremben (színpadra épített nézőtér) Pass Andrea: Napraforgó, rendező: Radu Afrim, időtartam: 2 óra 45 perc (egy szünettel);